Ангеліна Калініна на шляху до фіналу кваліфікації Вімблдону здолала російську тенісистку

Вчора, 24 червня 2021 року, вихованка тенісної школи Нової Каховки Ангеліна Калініна вперше у спортивній кар’єрі пробилася у фінал кваліфікації на Вімблдонському турнірі.

У матчі другого кола новокаховчанка, посіяна під 14 номером, завдала поразки росіянці Анастасії Гасановій: 3-6; 6-1; 6-2. 
Калініна в стартовому сеті зробила брейк на подачі росіянки і впевнено повела з рахунком 2:0. Але Гасанова виявилась «міцним горішком»  і після шести геймів рахунок зрівнявся – 3:3. Російська спортсменка збільшила тиск і взяла три гейми підряд. Таким чином сет закінчився з рахунком 6:3 на користь Гасанової.
Але в плани Калініної на цей турнір не входив програш від спортсменки зі значно нижчим світовим рейтингом (№ 170 WTA). У подальшому Ангеліна проявила спортивний характер і два сети підряд виграла зі значною перевагою над супротивницею.
Поєдинок тривав 1 годину 46 хвилин. Калініна реалізувала 7 з 9 брейкпоінтів, а Гасанова – 4 з 8.
У фіналі відбору Ангеліна Калініна зіграє проти ще одної представниці Росії – Віталії Дьяченко. Тенісистки раніше зустрічалися двічі і обидва матчі завершилися на користь Дьяченко.
Джерело: Online НК.

Фото:

Нашi партнери