Представлено офіційний логотип зимового ЄЮОФ Фріулі-Венеція-Джулія-2023

В італійському Трієсті представлено офіційний логотип Зимового європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ) Фріулі-Венеція-Джулія-2023. На логотипі зображено один з найбільш значущих елементів території - едельвейс з його яскравими квітами й олімпійським вогнем в центрі, який символізує пристрасть і відданість юних учасників змагань.


Зимовий фестиваль відбудеться вже менше ніж за два роки з 21 по 28 січня 2023 року у Фріулі-Венеції-Джулії, що розташована в провінції Трієст на узбережжі Адріатичного моря, окрім того змагання проходитимуть також в Словенії та Австрії. 
Передбачається, що спортивна програма ЄЮОФ 2023 включатиме 13 зимових видів спорту: гірські лижі, біатлон, лижні перегони, керлінг, фігурне катання, хокей на льоду, шорт-трек, стрибки з трампліна, сноубординг, лижне двоборство та, вперше в історії, дисципліни лижного альпінізму, фрістайлу та лижного кросу.

За словами організаторів  Європейський юнацький олімпійський фестиваль  має стати трампліном для молодих спортсменів віком 14-18 років на шляху до зимових Олімпійських ігор Мілан-Кортіна-2026.

«Ми переконані, що це буде сенсаційна подія не тільки тому, що вона подарує Трієсту і регіону можливість інвестувати в інфраструктуру і просувати всі чудеса і ресурси, які може запропонувати край,  але й тому, що це буде важливою сходинкою для молодих чемпіонів завтрашнього дня, які будуть прагнути до зимових Олімпійських ігор 2026 року в Мілані-Кортіні» - відзначив Генеральний секретар Європейських Олімпійських Комітетів Раффаеле Пагноцці.


Фото:

Нашi партнери