Рівненкька сумоїстка із Херсона Марина Максименко стала чемпіонкою Європи з сумо

З 25- 27 червня 2021 року у місті Казань (Російська Федерація)  відбувся чемпіонат Європи серед молоді та дорослих із сумо. У змаганнях взяли участь понад 400 борців із 12 країн Європи. 

У підсумку національна збірна команда України виступили блискуче і  посіла 2-е загальнокомандне місце.  Українські спортсмени завоювали  7 золотих, 6 срібних та 5 бронзових нагород серед дорослих.
 Серед  переможців  у категорії дорослі –  рівненська спортсменка  Марина Максименко, яка до 2019 року представляла Херсонську область.

Заслужений майстер спорту України з сумо  Марина Максименко  (тренер Петро Нагорний), здолавши представниць Польщі і Росії, завоювала золото і стала чемпіонкою Європи зі сумо у ваговій увтегорії  до 80 кг.

Серед молоді до 23 років у активі українців 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.
Довідково. Максименко Марина – заслужений майстер спорту України з сумо, дворазова чемпіонка Європи, багаторазова призерка чемпіонатів світу,  дворазова срібна і бронзова призерка Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту. До 2019 року представляла Херсонську область.  Спортивна гордість Херсонщини.


Фото:

Нашi партнери