Не стало легендпаного українського тренкра Олега Васильовича Остапенка

3 липня 2021 року  га 77-му році  пішов з життя заслужений тренер України зі спортивної гімнастики,Олег Васильович Остапенко
Дуже важка втрата для світу гімнастики та всього спорту. 

Олег Васильович був одним з найавторитетніших і знакових тренерів в світовій жіночій спортивній гімнастиці.
Усе своє життя ві віддав спорту, справжній митець, з яким пов’язані багато перемог та винагород.
Закінчилась ціла епоха української жіночої гімнастики...
Більша частина життя Олега  Васильовича пов’язана з Херсонським вищим училищем фіхичної культури: з самого утворення  закладу протягом багатьох років він очолював відділення гімнастики спортивної. Серед його вихованок -  Наталія Калініна, Тетяна Лисенко,  Олена Шапарна, Віторія Карпенко.
У 1990 році його вихованка Наталя Калініна стала абсолютною чемпіонкою Ігор Доброї волі в Сіетлі. Через два роки на Олімпіаді в Барселоні учениця Остапенко - Тетяна Лисенко завоювала золоті медалі у вправах на колоді і командній першості, стала бронзовим призером в опорному стрибку. Через роки, подорослішавши, вона сказала своєму тренеру: «Олег Васильович, тільки зараз я усвідомила, що ж ми з вами зробили тоді в Барселоні».
Він був тренером олімпійської чемпіонки Лілії Підкопаєвої.
Після Остапенко працював в Бразилії і Білорусі, а останнім часом працював старшим тренером жіночої збірної України, яку готував до Олімпіади в Токіо.
Спортивна громада  Херсоншини сумує з прводу смерті  Олега Васильовича   і висловлює  глибоке співчуття  його  рідним та близьким.  
Вічна пам‘ять!


Фото:

Нашi партнери