Сергій Симонов: 146 об’єктів спортивної інфраструктури наразі реалізуються по всій Україні

9 липня 2921 року  на засіданні Колегії Міністерства молоді та спорту України Перший заступник Міністра Сергій Симонов розповів  про стан розвитку спортивної інфраструктури.  Для досягнення стратегічної мети – створення доступної розгалуженої мережі спортивної інфраструктури у всіх регіонах України, Мінмолодьспорт реалізує різні проєкти та програми.  

«Наразі в різних регіонах України реалізується 146 об’єктів спортивної інфраструктури. Цього року планується ввести в експлуатацію щонайменше 16 спортивних об’єктів по всій території України, що будуть реалізовані за рахунок різних джерел фінансування (субвенції, ДФРР, цільових коштів, коштів місцевих органів влади), з яких 5 спортивних об’єктів за програмою Президента України «25 спортивних магнітів», – зазначив перший заступник Міністра.
Для того, щоб у кожному регіоні України були сучасні багатофункціональні комплекси – Урядом була виділена субвенція у розмірі 800 млн грн на побудову спортивних об’єктів, які будуть призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, навчально-тренувальних зборів для національних збірних команд з не менше ніж п’яти олімпійських видів порту. 
«Серед 11 об’єктів, що реалізуються за рахунок субвенції – багатофункціональні спортивні комплекси, басейни, льодові арени та палаци спорту», – наголосив Сергій Симонов. 
Надважливим є те, що створення об’єктів спортивної інфраструктури здійснюється з урахуванням вимог безперешкодного доступу для маломобільних груп, до яких сьогодні належить близько 45-60 % населення. За минулий рік кількість пристосованих об’єктів збільшилась на 4,4 тисячі, у цьому році роботу продовжено. 
Також Сергій Симонов підкреслив, що нещодавно Президент України ініціював створення загально-національної програми «Активні парки – локації здорової України», що передбачає відкриття як у великих містах, так і маленьких селах, у пішій доступності спортивних локацій, де можуть займатися всі охочі, незалежно від віку, статі чи рівня фізичної підготовки. Для цього на кожному майданчику буде розміщено таблички з QR-кодами з доступом до онлайн-тренувань.  
Таким чином, незабаром по всій Україні буде створено 2 000 «Активних парків» та 10 000 спортивних майданчиків. 
Нагадаємо, що протягом 2020 року в різних областях України було введено в експлуатацію 125 спортивних об’єктів, з яких 8 за програмою Президента України «25 спортивних магнітів».


Фото:

Нашi партнери