Презентовано олімпійську форму збірної України на Ігри в Токіо-2020

11 липня 2021 року  під час проводів олімпійської команди України, які проходили в форматі телемарафону в прямому ефірі телеканалу «UA:Перший», була презентована екіпіровка збірної на Ігри в Токіо-2020.


Протягом п’яти років незмінним офіційним постачальником одягу олімпійської команди є всесвітньо відома компанія «PEAK», що має більше 25 років досвіду в індустрії спорту. Окрім українського НОКа, вона співпрацює з майже 10 різними національними олімпійськими комітетами світу, зокрема: Новою Зеландією, Словенією, Бельгією, Ісландією, Румунією, Бразилією та іншими, а також NBA і Європейськими баскетбольними представництвами

«Ми вдячні нашим партнерам та друзям, які з 2015 року у співпраці з Національним олімпійським комітетом одягають наших олімпійців, як дорослих, так і самих юних, які роблять лише свої перші кроки у великому спорті. 2020-й став дуже непростим роком для усіх нас. Але не дивлячись на те, що виробничі потужності компанії знаходяться в Китаї, звідки розпочалася пандемія, «PEAK» виконав всі умови контракту та зобов’язання перед нами. І як завжди, наша збірна має якісну, комфортну та стильну форму», - наголосив президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Слід відзначити, що завдяки НОК України та досягнутим домовленостям з компанією «PEAK», все екіпірування протягом п’яти років контракту для Олімпійських команд надається безкоштовно, жодна копійка з державного бюджету не була витрачена.

Щоб виглядати сучасно і в дусі часу, до розробки олімпійської форми зразка «Токіо-2020» долучилися й самі спортсмени разом з представниками Комісії атлетів НОК.

Головна ідея колекції полягає в тому, що спорт – це стиль життя і саме з цим одягом ти готовий до будь-яких випробувань. Олімпійська екіпіровка відповідає сучасним дизайнерським трендам, виготовлена з легких, прозорих тканин, з урахуванням кліматичних умов Токіо. Кольорова гама, яка використовується в колекції, вміло поєднує традиційні синьо-жовті кольори з ніжною палітрою, що символізує надію і віру. Адже те, що Ігри все ж таки відбудуться, це справжня перемога й свого роду світло у кінці тунелю.

Саме «світло зсередини» і випромінюватиме вітрозахисна куртка, у якій наша команда буде йти на параді під час церемонія відкриття. На спині – світловідбивне зображення гербу України – тризуб, який у темний час доби підсвічуватиметься, що дасть змогу ідентифікувати команду як вдень, так і ввечері.

«Яскрава, зручна, модна, надзвичайне поєднання кольорів», - саме такі епітети звучали від зіркових моделей, які побажали спортсменам, щоб саме ця форма стала фортовою для них у Токіо.

Олімпійська форма, що видається спортсменам та тренерам, є спортивною, а не змагальною. Саме у ній вони будуть виходити на парад відкриття й закриття Ігор, ходитимуть по Олімпійському селищу, прямуватимуть на тренуванні і змагання, підніматимуться на п’єдестали пошани. Водночас, змагальну форму виготовляють спеціально за вимогами міжнародних федерацій з кожного виду спорту.

Кожен спортсмен отримує понад 50 одиниць одягу (спортивні костюми, футболки, шорти, худі, вітрозахисні куртки, кросівки, сумки, рюкзаки, шльопанці тощо). Тобто одяг на усі випадки життя. Розмірна сітка також велика і задовольняє всі потреби.

Для зручності спортсменів в Олімпійському домі з 1 липня розпочав роботу екіпірувальний центр, де у комфортних умовах можна приміряти форму та підібрати все собі по розміру.

Як буде виглядати збірна України під час офіційної церемонії відкриття Олімпійських ігор можна буде побачити вже у п’ятницю  23 липня 2021 року.


Фото:

Нашi партнери