Сергій Симонов: Завдяки становленню й розвитку системи «Інваспорт» відбувся колосальний прорив збірної України на світовій спортивній арені протягом двох паралімпійських циклів

9 липня 2021 року під час засідання Колегії Міністерства молоді та спорту України Перший заступник Міністра Сергій Симонов відзвітував про підготовку спортсменів до Паралімпіади-2020 в Токіо і стан справ в паралімпійському спорті держави загалом.


Наразі паралімпійська збірна України планує поборотись за медалі у 15 видах спорту із 22 видів спорту, представлених на Паралімпійських іграх. Одним із найважливіших складників у підготовці спортсменів до міжнародних стартів є система «Інваспорт». Пріоритетними напрямами діяльності системи є розвиток в Україні спорту вищих досягнень серед осіб з інвалідністю та фізкультурно-спортивна реабілітація осіб з інвалідністю. 

«Ми бачимо, як зміцнюються позиції українських спортсменів на Паралімпійських іграх та шлях, який вони подолали із 44 місця у загальнокомандному заліку до трійки кращих країн світу. Завдяки становленню й розвитку системи «Інваспорт», її державному забезпеченню, відбувся колосальний прорив національної збірної команди України протягом двох паралімпійських циклів. Такий стрімкий зріст відбувся усього за чотири роки», - наголосив Сергій Симонов. 

Починаючи з 1996 року, майже в 6,5-7 разів збільшився склад паралімпійської збірної команди України, що свідчить про потужний та динамічний розвиток, а також популяризацію паралімпійського руху в Україні. Протягом 2019-2021 років, українські спортсмени з інвалідністю взяли участь у 141 міжнародному спортивному змаганні, на яких здобули 718 нагород, з яких 283 золотих, 230 срібних та 205 бронзових. Запорукою успішного виступу спортсменів на міжнародній спортивній арені є якісне забезпечення проведення навчально-тренувальних зборів з урахуванням інклюзивності як в Україні, так і за кордоном. 

«Завдяки своєчасному фінансуванню протягом паралімпійського циклу було забезпечено підготовку спортсменів із 17 видів спорту осіб з інвалідністю, а також проведено 393 навчально-тренувальних зборів. Крім того, українські спортсмени взяли участь у 141 міжнародному змаганнях, на яких  отримано 130 паралімпійських ліцензій. Також Міністерство разом з підтримкою Уряду країни забезпечили у повному обсязі підготовку національної збірної до участі у Паралімпійських іграх. Команди були повністю екіпіровані та отримали необхідний інвентар та обладнання», - додав Перший заступник Міністра молоді та спорту України. 

Нагадаємо, до старту ХVІ Літніх Паралімпійських ігор у Токіо залишилось 46 днів. Україну представлять 326 спортсменів у 17 видах спорту. Остаточний склад збірної  України для участі у Паралімпійських іграх буде затверджено до 10 серпня  2021 року.


Фото:

Нашi партнери