День шахів у Каховці відзначили змаганнями

Протягом двох днів, 17-18 липня 2021 року, в шаховому клубі МПК «Меліоратор» відбувся традиційний відкритий турнір Каховської територіальної громади з шахів, присвячений Дню шахів в Україні, який щорічно відзначається 20 липня. 


У турнірі взяли участь 17 шахістів, у тому числі два кандидати в майстри спорту. Першість у турнірі визначалась за швейцарською системою в 7 турів, з рейтинговим жеребкуванням та контроль часу по 20 хвилин до кінця партії кожному учаснику.

У підсумку дводенних безкомпромісних шахових баталій перемогу в турнірі здобув новокаховчанин Олександр Межуєв (6 очок з 7 можливих), на пів-очка відстав кандидат у майстри спорту з Каховки Дмитро Кузьоминський (5,5 очок), на третьому місці фінішував каховчанин Олег Пильщиків (5 очок). 

Група з трьох учасників набрала по 4,5 очка: на 4 місці - ккандидат у майстри спорту Анатолій Назаров (с. Роздольне), 5-е місце завоював юний вихованець Каховської ДЮСШ Ростислав Надєєв, місця з 6-го по 8-е за ветеранами шахів -  Володимир Гула (Нова Каховка), Всеволод Рябошапка (Каховка) та  Микола Макуха (Таврійськ). 

Кращий результат серед жінок у турніри показала Оксана Берднікова (3,5 очка). Ще один юний  учасник – вихованець Каховської ДЮСШ Михайло Бережний набрав 3,5 очка та посів загальне 9-е місце.

Призери турніру в різних категоріях нагороджені грамотами та медалями від організаторів - відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради та Федерації шахів м. Каховки.

 

За інформацією ФШМК


Фото:

Нашi партнери