Олімпіада-2020: в Японії вже стартували змагання з софтболу

Змагання на Літніх Іграх у Токіо розпочалися із софтболу між жіночими збірними Японії та Австралії. Про це інформують Про це  повідомляє УНН з посиланням на інформацію на сторінці Олімпіади у Twitter..



Отже, жіноча збірна Японії обіграла команду Австралії з рахунком 8:1 на стадіоні у Ф укусімі. Змагання із софтболу продовжаться упродовж двох днів до церемонії відкриття, яке відбудеться 23 липня 2021 року.

Довідково.  Софтбол — різновид бейсболу, який грають м'ячем, більшим та значно м'якшим за бейсбольний. У цьому виді бейсболу свої правила: подавання м'яча таке, що знижує швидкість в польоті, а сама гра триває сім інінгів замість дев'яти як у бейсболі. У багатьох бейсбольних країнах софтбол - альтернатива бейсболу для непрофесіоналів і жінок, адже відмінності мають на меті зниження травматизму та вимог до фізичної форми спортсменів.

Нагадаємо, організатори вирішили проводити Ігри без іноземних уболівальників, місцевих глядачів також не допустять на заходи в 6  японських префектурах, включаючи Токіо.

За кілька днів до початку Олімпіади ситуація з поширенням коронавірусу залишається непростою: добовий приріст кількості нових випадків в японській столиці тримається на позначці вище тисячі. З 12 липня через погіршення епідемічної ситуації в Токіо знову набув чинності режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 22 серпня.

Кілька іноземних спортсменів, які проживають в Олімпійському містечку в Токіо, уже  захворіли на COVID-19. Губернатор Токіо запевняє, що система охорони здоров'я міста готова до Олімпіади-2020.

Дві третини жителів Японії не вірять, що країна може провести Олімпіаду безпечно і надійно на тлі COVID-19.

Джерело: УНН


Фото:

Нашi партнери