Херсонські туристи подолали 291 км водним шляхом

Гуртківці Херсонського Центру позашкільної роботи, на чолі з керівником гуртка «Водний туризм», методистом, спеціалістом вищої категорії, майстром спорту з веслування на байдарках та каное Олександром Волковим здійснили водні походи на території Херсонської та Миколаївської областей.

Вони пройшли два туристичні маршрути: ІІІ ступеню складності «Херсон – острів Березань – Очаків» та І ступеню складності «Очаків - Покровка – Тендрівська коса - Залізний Порт – Лазурне – острів Джарилгач – Скадовськ». Загалом водним шляхом було подолано 291 км.  
Упродовж двох тижнів, з 3 по 16 липня 2021 року, учасники походів оглянули 9 маяків, які зустрічалися на їхньому маршруті, милувалися курортними зонами Херсонщини і Миколаївщини, морем, лиманом та природою берегів у різні часи доби. 
Під час канікул, використовуючи переваги херсонського краю, його туристичні перлини, Олександр Леонідович традиційно організовує експедиції. Для походів складає маршрут таким чином, щоб продемонструвати якомога більше чудових об’єктів історико-культурної спадщини, казкових куточків інших областей, міст і тим самим формує патріота України, який любить свій край і пишається його здобутками. Дбаючи про фізичне здоров’я вихованців, про високу спортивну підготовку, загартування, він прагне не лише згуртувати колектив, привчити їх до дисципліни, самостійності, організованості, витривалості, але й вчить їх здійснювати різноманітні краєзнавчі дослідження для участі в науковому товаристві Херсонського Центру позашкільної роботи «Скіф» Малої академії наук. 
Не дивлячись на те, що мандрівники щойно повернулися з водного походу, часу на відпочинок у них майже не має, бо знову - у похід, на цей раз пішохідний, до Карпат.
Джерело: Управління освіти Херсонської міської ради 



Фото:

Нашi партнери