Олена Костевич і Богдан Нікішин – прапороносці України на відкритті Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо!

23 липня 02021 року в олімпійському Токіо відбудеться урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади, на якій прапор України нестимуть найдосвідченіші спортсмени нашої команди – олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин. 

Відзначимо, вперше в історії проведення Ігор країни-учасниці мають одразу два прапороносця – жінку та чоловіка. Це пов'язано з активною позицією Міжнародного олімпійського комітету щодо відстоювання принципів гендерної рівності. 
«Ці Ігри вже п'яті в моїй кар'єрі. Якщо відверто, то я завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих та досвідчених представників кульової й стендової стрільби. Мені приємно бути в їх рядах», - каже Олена Костевич. 
«Для мене велика честь нести прапор України. Дуже вдячний спортсменам-колегам за довіру та повагу. Маю позитивне ставлення до того, що буде два прапороносця. Це прекрасна ініціатива й буде здорово, якщо це стане доброю традицією», - відзначив Богдан Нікішин.
Зазначимо, телеканал «UA: Перший» 23 липня покаже церемонію відкриття Олімпіади-2020 в Токіо. 
Трансляція церемонії відкриття Ігор почнеться о 13.50 і триватиме до 18.00.
Онлайн-трансляцію можна буде подивитися на платформі «Суспільне Спорт».
О 21.45 телеканал покаже дайджест «Час Олімпійських ігор», в якому українські журналісти розкажуть про те, що залишилося за кадром церемонії відкриття.
Олімпійські ігри пройдуть з 23 липня по 8 серпня.


Фото:

Нашi партнери