На Олімпійських іграх у Токіо стартували кваліфікаційні змагання зі стрільбюи із лука

«Нульовий» день Олімпіади в Токіо розпочався з кваліфікаційних змагань у стрільбі з лука. В ніч проти п’ятниці (23 липня) за київським часом  відбувся кваліфікаційний раунд,  Спершу жінки, а за ними чоловіки проводили перший раунд турніру:




У жіночій стрільбі з лука на  старт від України вийшли Вероніка Марченко, Анастасія Павлова та Лідія Січенікова. Вони першими серед співвітчизників виступили на Олімпіаді-2020.  У чоловічій стрільбі - Олексій Гунбін.

У чому полягає формат кваліфікаційних змагань. 64 лучники та лучниці проводять по 72 постріли (12 серій по 6) - за кожен отримають від нуля до десяти очок. За результатами усіх 72 пострілів формується турнірна таблиця - переможець цього відбіркового раунду отримує перший номер посіву безпосередньо у турнірі, друге місце - другий, і так далі. Також за результатами кваліфікаційних пострілів формується посів командних змагань (сумуються результати усіх спортсменів).

В особистій першості Вероніка Марченко показала 35-й результат (365 балів), Анастасія Павлова  стала 41-ю (361), а Лідія Січенікова - 54-ю (323).

Усі три українки відібралися в раунд плей-оф (туди проходять усі 64 спортсменки) Але одразу з перших раундів стартуватимуть проти спортсменок, що показали кращі результати у цьому відбірковому змаганні.

Серед 12 команд у кваліфікації Україна показала 11-й результат. Тепер в 1/8 фіналу вона, ймовірно, зустрінеться з російською збірною, яка стала шостою.

У змаганнях серед чоловіків   сумчанин Олексій Гунбін показав 28-й результат, вибивши 656 очок 72 стрілами.

У 1/32 фіналу він зустрінеться з Tarundeep RAI з Індії.

До речі, переможниця відбору, кореянка Сан Ан, встановила новий олімпійський рекорд - набрала 680 очок за 72 постріли. Попередній рекорд тримався 25 років - був встановлений на Іграх-1996 в Атланті, належав українці Ліні Герасименко (673 очки).


 



Фото:

Нашi партнери