Олімпіада-2020. Україна програла росіянкам в 1/8 фіналу жіночої стрільби з лука

Жіноча збірна України зі стрільби з лука програла представницям ОКР в 1/8 фіналу на Олімпійських Іграх у Токіо.  


Нагадаємо, українські лучниці у складі  Вероніки Марченко (Львів), Лідії Січенікової (Чернівці) та Анастасії Павлової (Еова Каховка)    подолали кваліфікацію у командній стрільбі з лука.

Українки посіли 11-е місце, набравши 1889 очок за підсумками 216 пострілів, і у 1/8 фіналу 25 липня мали виступити проти представниць ОКР -  срібного призера Олімпіади-2016 у стрільбі з лука. У фіналі ХХХІ Олімпійських Ігор у Ріо-2016 росіянки поступилися Республіці Кореї.

Плей-оф у стрільбі з лука проходив за форматом чотирьох сетів, під час яких кожна спортсменка мала двічі вистрілити у мішень.

Українки програли стартові два сети, але у третьому відігралися, вигравши його з мінімальною перевагою. Для того, щоб продовжити змагання, українським лучницям було обов’язково виграти і четвертий сет.

Після трьох пострілів між Україною та ОКР встановилася рівність. Однак четвертий постріл виявився фатальним - українки вибили 7 очок, представниці ОКР, натомість - 9, завдяки чому виграли і четвертий сет.

Стрільба з лука. Жінки, команда. 1/8 фіналу

Україна — ОКР 1:3 (50:52, 51:52, 52:51, 52:54)

Це другий турнір, з якого вилетіла Україна. Перед цим Олексій Гунбін та Вероніка Марченко вилетіли з мікст-турніру.

країнські лучники продовжать виступи в одиночних турнірах. Вероніка Марченко, Лідія Січенікова та Анастасія Павлова пройшли кваліфікацію у жіночій стрільбі, а Олексій Гунбін — у чоловічій.

Розклад виступів українців у 1/32 фіналу (час за Києвом) 
 Вівторок, 27 липня. 05:14. Анастасія Січенікова – Мішель Кроппен (Німеччина)11:57. .Вероніка Марченко – Ле Цзяньїн (Китайський Тайбей)
          Середа, 28 липня, 05:01. Олексій Гунбін – Тарундіп Рай (Індія); 11:57,  Анастасія Павлова – Дженніфер Мучіно-Фернандес (США)

 


Фото:

Нашi партнери