У Новій Каховці пройшов Х ювілейний турнір з футболу серед аматорських команд пам’яті Олега Філатова

24 липня 2021 року у м. Нова Каховка на футбольному полі «Дніпро» спортивного комплексу стадіону «Енергія»  відбулися матчі Х ювілейного турніру відкритої першості міста серед аматорських команд  пам’яті Олега Пилиповича Філатова.

Цього року в турнірі взяли участь чотири команди, а саме: команда «Колос» с. Чорнянка, збірна команда «Вінегрет», ветерани «Енергія» та команда юніорів «Енергія». 

З нагоди відкриття цього щорічного турніру, який проходить за підтримки громадської організації «Федерація футболу у м. Нова Каховка» (голова Леонід Чурсинов), відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради (начальник Наталія Таран) та технічної компанії SELECT, з привітанням звернувся організатор турніру Денис Білоусов, який побажав спортсменам чесної і безкомпромісної гри за право отримати «Кубок Філатова О.П.».
За результатами зіграних ігор місця розподілилися виглядають наступним чином:
III місце – ветерани «Енергія»
II місце – збірна команда «Вінігрет»
I місце – с. Чорнянка «Колос»
Кращим гравцям в командах від технічного партнера турніру компанії SELECT були вручені індивідуальні подарунки. Так, нагорода «Кращий воротар» була вручена Данилу Данилову (команда юніорів «Енергія»).
«Кращим бомбардиром»
 турніру було визнано Тимура Цоя (команда «Колос»).
Легендою
10-річчя турніру став Ігор Штихар (команда  ветеранів «Енергія»).
І з нагородою 
«Кращий гравець» турніру закінчив виступ на Х традиційному турніру Сергій Цой (збірна команда «Вінігрет»).
Команди-переможці отримали грамоти та кубки, кращі гравці були нагороджені статуетками.
Довідка. Філатов Олег Пилипович народився 10 березня 1947 року, вихованець новокаховського футболу, грав на позиції лівого крайнього захисника. З жовтня 1963 року  виступав в новокаховській «Енергії», куди його зовсім юного запросив тренер В.М. Григор’єв. Вже в 1964 році 17-річний Олег взяв участь в іграх першості області і попереднього турніру чемпіонату республіки. Чотири сезони виступав за основний склад «Енергії»  в класі Б. З жовтня 1970 року по серпень 1971 року брав участь в першості Запорізької області в складі команди «Енергія» (м. Бердянськ). З серпня 1971 року по листопад 1972 року - учасник першості Миколаївської області в складі першотравневого «Спартака» (тренер Л.Г. Кравицький). З листопада 1972 року по серпень 1974 року - гравець новокаховської «Енергії». Олег Філатов - триразовий чемпіон Херсонської області, володар Кубка області (1974), переможець першості області ДСТ «Авангард» (1973, 1974). В останні роки життя Олег Пилипович присвятив себе тренерській роботі з юнацькими командами. Але на жаль, сердце цієї чудової людини перестало битися 4 листопада 1999 року. 
Не порушуючи прийнятих і встановлених традицій «пам’ятати, шанувати і поважати», вихованці та друзі гравця і тренера новокаховського ФК «Енергія» О.П. Філатова, продовжують кожен раз збиратися в аматорські команди, самоорганізовуватися в єдині дружні спортивні колективи і брати участь в щорічному, вже 10–му за рахунком, відкритому турнірі, що присвячений пам’яті Олега Пилиповича, який залишив значний слід в футбольній історії міста.

Фото:

Нашi партнери