Михайло Романчук здобув четверту бронзу для України на Олімпіаді

Український плавець Михайло Романчук завоював бронзу на дистанції 800 м вільним стилем на Олімпіаді-2020 у Токіо. 

Від початку першим у запливі тримався італієць Грегоріо Пальтріньєрі, поступово розрив із ним почали скорочувати Романчук та німець Флоріан Веллброк, борючись за золоті нагороди. 
Проте під кінець дистанції значно прискорився Роберт Фінке, який і здобув перемогу з результатом 7:41,87. Срібло – у Грегоріо Пальтріньєрі (7:42,11). Михайло Романчук показав третій час 7:42,33, що майже на секунду менше за його результат у кваліфікації – 7:41,28, – який став олімпійським рекордом. 
Інший український плавець Сергій Фролов у фінальному запливі посів шосте місце. 
Додамо, що змагання на дистанції 800 м вільним стилем на Олімпіаді відбуваються вперше з 1904 року. 
24-річний Михайло Романчук – український плавець родом з Рівного, кількаразовий чемпіон та призер чемпіонатів Європи та світу, який у 2020 році встановив рекорд Європи на дистанції 800 м вільним стилем. 
На Олімпійських Іграх у Токіо він ще побореться за нагороди на дистанції 1500 м вільним стилем, кваліфікаційні запливи заплановані на 29 липня. 
Бронза Михайла Романчука стала першою олімпійською медаллю в плаванні для України за останні 17 років та восьмою в історії загалом. Усього на Олімпіаді-2020 українська збірна здобула 4 медалі, усі – бронзові: Дар’я Білодід відзначилася в дзюдо, Ігор Рейзлін – у фехтуванні, а Олена Костевич та Олег Омельчук – у командній кульовій стрільби 


Фото:

Нашi партнери