Жан Беленюк – олімпійський чемпіон Токіо-2020 з греко-римської боротьби!

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (вагова категорія до 87 кг) став чемпіоном ХХХІІ Олімпійських ігор в Токіо (Японія).

У фіналі змагань українець зустрічався з Віктором Лерінцем. 

Перший період Лерінц виграв з рахунком 0:1. На початку другого періоду Жан пішов в атаку і заробив бал, а потім провів відразу два прийоми в партері і вийшов вперед 5:1.
Після цього українець не дав жодного шансу супернику бодай скоротити відставання! Україна завоювала перше золото в Токіо, а Беленюк після срібла в Ріо 2016 став олімпійським чемпіоном
На шляху до фіналу Беленюк здолав серба Зураба Датунашвілі, Башира Сід Асара з Алжиру, Івана Хуклека з Хорватії. 
Відзначимо, що Жан Беленюк раніше заявляв, що після Олімпіади-2020 завершить спортивну кар'єру і зосередиться на політиці. Жан є депутатом Верховної Ради України. 
Довідково. 30-річний Жан Беленюк є сином українки та руандійця, який загинув під час громадянської війни в Руанді 1994 року. 
У 2015 році український спортсмен став чемпіоном світу з греко-римської боротьби у вазі до 85 кг
У 2016 році він завоював на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро срібну нагороду з греко-римської боротьби у тій же вазі, поступившись росіянину грузинського походження Давіту Чакветадзе. 
А з 2019 року Беленюк став депутатом Верховної Ради від «Слуги народу» під №10 у партійному списку. Тоді він заявив, що до списку його особисто запросив Володимир Зеленський.


Фото:

Нашi партнери