Колишній вихованець Херсонської ДЮСШ №6 представив Україну на Олімпіаді у Токіо

На Олімпіаді в Токіо Україну в стрибках на батуті представляв єдиний спортсмен - 26-річний херсонець Микола Просторов (тренер Ігор Молчанов).


 Для українця ці Олімпійські ігри стали першими в кар'єрі. На жаль, затриматись у Токіо надовго йому не вдалось. Просторов пройшов до півфіналу ігор та зупинився у кваліфікації, набравши 92.570 бала і посівши 12-те місце

Стрибками на батуті Микола почав займатися з п’яти років у Херсонській дитячо-юнацькій спортивній школі №6, перший тренер спортсмена майстер спорту України Оксана Нікітіна.

У 2009 році Миколі Просторову присвоєно звання «Майстер спорту України», у 2017 - «Заслужений майстер спорту України» зі стрибків на батуті.

У 2011 році він увійшов до складу збірної команди України зі стрибків на батуті. Починаючи свою кар’єру на міжнародної арені серед дорослих, у 2012 році у змаганнях Кубку світу (Болгарія) виборов ІІІ місце у синхронних стрибках.

Є срібним призером чемпіонату Європи (2016), Х Всесвітніх ігор (2017) та ІІ Європейських ігор (2019) у синхронних стрибках на батуті. Посів перше місце на чемпіонаті України в індивідуальній програмі (2019). У 2021 році став абсолютним чемпіоном України та отримав ліцензію на ХХХІІ літні Олімпійські ігри за результатами у серії змагань Кубку світу.

Нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня (2019).

Херсонська ДЮСШ №6 Херсонської міської ради є альма-матер для багатьох херсонських спортсменів, які представляли та прославляли Україну на чемпіонатах Європи, Всесвітніх та Олімпійських іграх. 

Джерело: Управління освіти Херсонської міської  ради



Фото:

Нашi партнери