Україна виграла командну «бронзу» Олімпіади-2020 з артистичного плавання опубліковано 07 серпня 2021 року о 15:17

Бронзову фінальну крапку своїх виступів на Олімпійських іграх в Токіо поставили українські дівчата у синхронному плаванні у групі. 

Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Катерина Резнік, Анастасія Савчук Ксенія Сидоренко, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно зуміли піднятися на третю сходинку п’єдесталу за сумою двох виступів у технічній та довільній групах (190,3018). 
Це перша групова нагорода, яку дівчата вибороли на Олімпійських іграх і друга – в Токіо. Нагадаємо, що бронзовими призерками у синхронному плаванні на цих Іграх став наш дует Марта Федіна та Анастасія Савчук!
Ось як самі дівчата оцінюють цю історичну медаль. «Емоції у нас найяскравіші тому що, ми до цієї перемоги довго йшли і до кінця ще не усвідомлюємо, що трапилося, але дуже щасливі, раді, за всю нашу країну, за всю команду, за весь тренерський штаб. Пишаємося, що ми змогли це зробити». 
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав всю команду на чолі з головною тренеркою збірної Світланою Саідовою та президента Федерації України з синхронного плавання Ігоря Лисова з неймовірним успіхом та історичною нагородою.


Фото:

Нашi партнери