Андрій Проценко – у трійці найсильніших на етапі «Діамантової ліги» в Лозанні

Чоловічі стрибки у висоту в Лозанні не були Діамантової дисципліною, однак зібрали чи не найсильніший склад учасників. Старт проходив у 25 серпня 2021 року  центрі міста Лозанни, де за стрибунами стежили усі охочі: тим більше, що  серед  учасників  в Лозанні виступав олімпійський чемпіон Джанмарко Тамбері.



Утім, Тамбері на першому старті після Ігор-2020 не зміг зачепитися за нагороду. Натомість фінішував на подіумі Андрій Проценко - українець показав результат 2.27 метра, якого вистачило для третього місця.

Проценко за кількістю спроб програв срібному призеру, але також за кількістю спроб випередив спортсмена, що фінішував четвертим.

Сезон висотників у Діамантовій лізі завершено (було усього два офіційні старти) - Андрій Проценко пробився та виступить у фіналі.

Нагадаємо, на етапі Діамантової ліги у швейцарській Лозанні виступали одразу 7 українських спортсменів - це найбільше представництво України у цьому змагальному сезоні турніру. Синьо-жовті атлети змагалися у 4-х дисциплінах: стрибках у висоту (чоловічих та жіночих), жіночих стрибках у довжину та бігу на 400 метрів з бар'єрами.

За результатами змагань українці змогли здобути три нагороди - одне «срібло» та дві «бронзи».

Джерело: Суспільне.Спорт


Фото:

Нашi партнери