Єлизаветі Мерешко пропонують присвоїти звання «Почесний громадянин міста Херсона»

Спортсменці-паралімпійці  Єлизаветі Мерешко пропонують присвоїти звання Почесного громадянина міста. Про це 26 серпня 2021 року заявила на засіданні депутатської комісії секретар  Херсонської міської ради Галина Лугова.



«
Для усієї України та надто – для нашого міста – відбулася надзвичайно радісна подія – наша херсонка Єлизавета Мерешко завоювала золоту медаль на Паралімпіаді-2020. Ми не можемо стояти осторонь і тим паче ми не можемо не підтримати нашу Єлизавету. Вона багато зробила і робить для того, аби Херсон та Україна були знаними у всьому світі. Тому я висунула пропозицію присвоїти Єлизаветі Мерешко звання Почесного громадянина Херсонської міської територіальної громади. Вона – справді героїня, яка прославляє нашу Херсонщину», – зауважила Галина Лугова.

Пропозиція одностайно підтримали.

У свою чергу, депутати міської ради Альона Ротова та В’ячеслав Білковський також запропонували преміювати Єлизавету виплатою у розмірі 100 тис. грн.

Нагадаємо, 25 серпня  Єлизавета Мерешко здобула першу золоту медаль для України у плаванні вільним стилем. фінішувавши  з часом 33.11 секунди і  випередивши американку Маркс на 0.04 секунди
26 серпня Єлизавета у кваліфікаційному запливі встановила другий світовий паралімпійський рекорді, пропливши 200 метрів комплексним плаванням за 2 хвилини 56,90 секунди. У фіналі вона стала другою і виборола першу срібну нагороду  для України у плаванні. 
До змагань у Токіо Мерешко підходила у статусі чинної олімпійської чемпіонки. Крім того, вона була однією з двох прапороносців на церемонії відкриття Паралімпійських Ігор-2020 у Токіо. Єлизавета Мерешко – 29-річна параатлетка, яка представляє Херсон і виступає в параплаванні. Чотириразова чемпіонка Паралімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро на дистанціях 50, 100, 400 метрів вільним стилем і 100 метрів на спині, виграла чотири золоті медалі, одна з яких – саме на дистанції 50 метрів. Також має в активі бронзову медаль в естафеті 4х50 метрів вільним стилем. 5-разова чемпіонка світу та 9-разова чемпіонка Європи. На Паралімпіаді у Токіо виступатиме в категоріях S6, S7, SB5 та SM6, в яких змагаються параатлети, що використовують для руху тільки тулуб та руки, зокрема, ті спортсмени, що мають ампутовані кінцівки чи церебральний параліч. 
Єлизавета – параатлетка з церебральним паралічем. Почала займатись плаванням у віці 11 років для розробки слабких від народження м’язів ніг.


Фото:

Нашi партнери