Херсонці долучилися до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Сьогодні, 28 серпня 2021 року,  у столиці та інших регіонах України, зокрема й на Херсонщині, пройшла щорічна акція - Всеукраїнський легкоатлетичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Її у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенко.



Захід відкрили символічно на Алеї Героїв незалежної України, де учасники Акції вшанували пам’ять загиблих Героїв України: «Вони будуть жити вічно в наших серцях».
Вшанувати пам’ять полеглих захисників та підтримати близьких прийшли: заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв та секретар Херсонської міської ради Галина Лугова.

 Перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв зустрівся з учасниками забігу та відзначив: «Дякую за той неоціненний вклад, який багато людей зробили ціною власного життя для того щоб ми з вами мали змогу тут стояти. Я дякую кожному, хто бере участь у цьому заході. Завдяки вам, тим прізвищам,  які у кожного з вас на футболках, вони будуть жити у нашій пам’яті вічно»

До патріотичного забігу долучилися близько сотні херсонців різного віку. Поруч з номером бігуна у кожного учасника забігу написані імена та прізвища українських воїнів, які віддали свої життя у боротьбі за незалежність України. 

Учасники забігу подолали дистанцію від 2500 до 5000 метрів  за маршрутом ККЗ «Ювілейний» – периметр парку Херсонська фортеця – ККЗ «Ювілейний».
Переможцям Всеукраїнського патріотичного легкоатлетичного  забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» були вручені нагороди. Усі учасники забігу наприкінці отримали сертифікати про участь.


Фото:

Нашi партнери