У Херсоні Міжнародний день боксу відзначили масовим тренуванням

Саме свято – Міжнародний день боксу - відзначають лише третій рік. До 2021 року цей день припадав на 22 липня. Проте Міжнародна асоціація боксу (AIBA) перенесла на 27 серпня, щоб зв’язати дату з першим чемпіонатом світу AIBA з боксу, який проводився в столиці Куби Гавані в 1974 році.



У Херсоні також вирішили відзначити день цього виду спорту по-особливому. За ініціативи Херсонської обласної федерації боксу на площі перед кінотеатром “Україна” провели відкрите безкоштовне тренування.

У програмі свята були тренування просто неба, робота в парах під керівництвом професійних тренерів та аніматори. Свої удари на імпровізованому ринзі демонстрували як титуловані спортсмени різного віку, так і ті, хто лише робить перші кроки.
Запрошений гість – учасник Олімпійських ігор-2012, заслужений майстер спорту України Павло Іщенко  провів для юних боксерів розминку та дав мотиваційні настанови. 
Існує певний стереотип, що бокс – чоловічий спорт. Проте дуже багато дівчат у Херсоні вміють тримати удар і завойовувати призові місця на різних чемпіонатах. 
Опанувати кілька елементів та навчитись правильно тримати стійку мали змогу всі бажаючі. Ба більше – можна було одразу записатись до спортивної секції.


Фото:

Нашi партнери