Пам’яті почесного президента МОК Жака Роге

На 80-му році життя перестало битися серце одного з провідних лідерів світового олімпійського руху, почесного президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге. Член МОК, президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка від імені Олімпійської родини України висловив щирі співчуття його рідним, близьким, колегам та друзям у зв’язку з тяжкою втратою. 


«Пішла з життя яскрава особистість, видатна постать глибоко віддана олімпійським цінностям, високопрофесійний менеджер спорту і наш друг.
Ми пам’ятатимемо Жака Рогге, як людину, яка присвятила всю себе служінню спорту. Незалежно від посади, після завершення яскравої спортивної кар’єри, очолюючи Національний олімпійський комітет Бельгії, Європейські Олімпійські Комітети, Міжнародний олімпійський комітет,  він завжди будував свою діяльність на олімпійських цінностях досконалості, поваги та дружби.

Жак Рогге був дуже особливим у своєму людському ставленні до інших, у своїй неймовірній любові до спортсменів, відстоюючи та постійно посилюючи їх права й роль, твердо захищаючи чистоту спорту. Його прогресивні погляди у розумінні молоді та її більш активної інтеграції у світовий олімпійський рух спочатку через започаткування проведення Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, а згодом через запровадження Юнацьких Олімпійських ігор, дали нове дихання олімпізму.

Жак Рогге завжди активно підтримував олімпійський рух України, з великим задоволенням відвідував нашу країну, був справжнім і надійним другом для усіх нас, заряджав своєю енергією, позитивом, амбітними планами і проєктами.

Тож ми певні - його безцінний олімпійський спадок залишить великий слід не лише в історії світового спорту, а й у наших серцях, і справа Жака Рогге щодо зміцнення та розвитку Олімпійського руху буде неодмінно продовжена.

Сьогодні, у цей важкий для вас час, наші думки поряд думки та молитви з Анною та всією сім’єю. Ми разом з Вами низько схиляємо  голову у скорботі.

Нехай душа Жака Рогге спочиває з миром», - йдеться у співчутті Сергія Бубки.

На знак скорботи біля фасаду Олімпійського дому приспущено Державний та олімпійський прапори.

 


Фото:

Нашi партнери