До програми Європейських ігор-2023 включено пляжний футбол та кікбоксинг

Європейські Олімпійські Комітети (ЄОК) оголосили про включення пляжного футболу та кікбоксингу до програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023 року. Таким чином, програма Ігор наразі налічує 20 видів спорту.



Пляжний футбол повертається на Європейські ігри після того, як він здобув популярність на Іграх в Баку у 2015-му та Мінську у  2019-му.

Кікбоксинг як сучасний, контактний вид спорту вже є частиною Азіатських ігор, Африканських ігор, Світових та Бойових ігор, тому включення до Європейських ігор стало природним наступним кроком. На змаганнях у Польщі 128 спортсменів змагатимуться за медалі як у рингу (повний контакт), так і на татамі (точковий двобій та легкий контакт).

Президент ЄОК Спірос Капралос радо привітав обидва види спорту:

«Пляжний футбол уже досяг успіху на наших Іграх, і фантастичну атмосферу, що він дарує, необхідно відчути всім у Польщі. З кікбоксингом вони мають чітке бачення розвитку свого спорту та створюють можливості для своїх найкращих спортсменів у всьому світі. Ми раді бачити їх на наших Іграх і з нетерпінням чекаємо, щоб на континентальному рівні продемонстрували сучасні та захоплюючі види спорту».

Нагадаємо, Європейські ігри - це головний мультиспортивний захід на континенті для провідних спортсменів, що проводиться кожні чотири роки. До програми Ігор-2023 поряд  з пляжним футболом та кікбоксингом  входять: баскетбол 3 × 3, стрільба з лука, бадмінтон, пляжний гандбол, бокс,  веслування на каное, велоспорт, карате, сучасне п’ятиборство,  тайський бокс муайтай, падел, стрільба, стрибки з трампліна, спортивне скелелазіння, тхеквондо, текбол і триатлон.


Фото:

Нашi партнери