До спортивної програми Європейських ігор 2023 року додано брейкінг

Європейські Олімпійські Комітети та Всесвітня федерація спортивного танцю оголосили, що до спортивної програми Європейських ігор 2023 року додано брейкінг. Про це повідомляє НОК України. 



Всесвітня популярність цього виду спорту вплинула на те, що дисципліна була додана до низки гучних мультиспортивних подій, включаючи Юнацькі Олімпійські ігри, Всесвітні ігри, Азіатські ігри, а відтепер- Європейські.

Загалом 32 брейкери - 16 дівчат та 16 хлопців -  змагатимуться за нагороди на змаганнях у Краків-Малопольська у 2023 році

Брейкінг має стати гарним трампліном для спортсменів, які братимуть участь в Іграх ХХХІІІ Олімпіади.  Нагадаємо, він був офіційно включений до програми олімпійських видів спорту Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) у грудні 2020 року та дебютує в олімпійській програмі Париж-2024.

«Ми раді вітати брейкінг на Європейських іграх. Наша спортивна програма стане найбільшою і на сьогоднішні найрізноманітнішою за всю історію Ігор, а брейкінг принесе молодий, динамічний та урбаністичний вимір», - наголосив голова координаційної комісії ЄОК з підготовки Європейських ігор-2023 Хасан Арат.

Європейські ігри - це головний мультиспортивний захід на континенті для провідних спортсменів, що проводиться кожні чотири роки.

 До програми Ігор-2023 поряд із брейкінгом входять: баскетбол 3 × 3, стрільба з лука, бадмінтон, пляжний гандбол, бокс, дзюдо, веслування на каное, велоспорт, карате, сучасне п’ятиборство,  тайський бокс муайтай, падел, стрільба, стрибки з трампліна, спортивне скелелазіння, тхеквондо, текбол, триатлон, пляжний футбол та кікбоксинг

Фото:

Нашi партнери