Фехтування включено до програми Європейських ігор у 2023 році

Європейські Олімпійські Комітети (ЄОК) оголосили про включення фехтування до спортивної програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023.  Слід відзначити, що починаючи з Баку-2015, цей захоплюючий вид спорту представлений в програмі кожних Європейських ігор.



Було підписано угоду між ЄОК та Європейською конфедерацією фехтування (EFC), яка передбачає, що найкращі фехтувальники Європи змагатимуться за медалі Європейських ігор, а також рейтингові бали на шляху відбору до Олімпійських ігор у Парижі 2024 року. Адже планується, що в рамках Ігор в Польщі також пройде й континентальна першість з фехтування.

 «Фехтування входить до програми кожних Олімпійських ігор починаючи з Афін 1896 року, і тому є невід'ємною частиною олімпійського руху», - відзначив президент ЄОК Спірос Капралос.

«Ми раді вітати цей вид спорту знову на Європейських іграх в Польщі, яка має давні традиції, відправляючи своїх фехтувальників на Олімпійські ігри, починаючи з 1924 року. Переконаний, Краків-Малопольська-2023 стане ідеальним випробуванням для кращих спортсменів Європи перед стартом Ігор в Парижі-2024».

Нагадаємо, Європейські ігри - це головна мультиспортивна подія континенту  для провідних спортсменів, що проводиться кожні чотири роки.

До програми Ігор-2023 поряд із фехтуванням входять: баскетбол 3×3, стрільба з лука, бадмінтон, пляжний гандбол, бокс, дзюдо, веслування на каное, велоспорт, карате, сучасне п’ятиборство,  тайський бокс муайтай, падел, стрільба, стрибки на лижах з трампліна, спортивне скелелазіння, тхеквондо, текбол, триатлон, пляжний футбол, кікбоксинг та брейкінг.


Фото:

Нашi партнери