На Херсонщині відзначили День фізичної культури та спорту

Цими вихідними, 11 вересня 2021 року, в столиці нашої країни за участі Президента України Володимира Зеленського та Президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха відбулося масштабне спортивне свято – відзначення 30-річчя з дня створення Національного олімпійського комітету України. 




До свята спорту долучилася й Херсонщина. Наша область має славетну спортивну історію. Десятеро херсонських спортсменів стояли на Олімпійському п’єдесталі перемоги, прославляючи Україну.

13 вересня 2021 року  представники влади, обласного відділення Національного олімпійського комітету України, спортсмени, тренери, ветерани спорту зібралися в креативно-мистецькому просторі «Urban САД», аби разом відсвяткувати День фізичної культури та спорту, а також 30-ти річчя створення Національного олімпійського комітету України. 

Привітав гостей заходу голова облдержадміністрації Сергій Козир. Звертаючись до спортсменів та тренерів очільник області зазначив, що завдяки їхнім перемогам про Херсонщину й Україну знає весь світ. 

«Завдяки вам гімн нашої держави лунає під час нагородження переможців міжнародних змагань. Цьогоріч Херсонщина пишається шістьома учасниками Олімпійських ігор в Токіо, а також двома учасницями Паралімпійських ігор, які суттєво поповнили медальну скарбничку України. Регулярно представники Херсонщини повертаються з призовими місцями з чемпіонатів різного рівня», – наголосив Сергій Козир. 

Також він розповів, що команда ОДА продовжує працювати над розвитком спортивної інфраструктури Херсонщини. Так, у межах програми Президента України «Велике будівництво» та коштів ДФРР планується відновлення спортивних споруд Фахового спортивного коледжу, ДЮСШ та ШВСМ.

Гучними та щирими оплесками присутні зустріли херсонських спортсменів – учасників ХХХІІ літніх Олімпійських ігор та XVI Паралімпійських Ігор-2020, які відбулися в японському Токіо. Вони розповіли присутнім про свій спортивний шлях, а також відповіли на питання гостей заходу. 

Окрім цього, під час заходу кращі творчі колективи Херсонщини створювали святкову атмосферу своїми виступами.  

Пресслужба Херсонської ОДА





Фото:

Нашi партнери