Комісія «Осередки НОК України» обговорила шляхи розвитку олімпійського руху в регіонах

21 вересня 2021 року і в режимі відеоконференції під головуванням Володимира Ковальова та за участю виконавчого директора Національного олімпійського комітету України Наталії Коваленко, членів Комісії, голів та представників регіональних відділень НОК України відбулося розширене засідання Комісії «Осередки НОК України». 


Під час зустрічі члени Комісії обговорили шляхи подальшого розвитку олімпійського руху в регіонах. 
Учасники засідання приділили велику увагу обговоренню участі збірної команди України в Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо. Спортсмени, які на Іграх в столиці Японії представляли Полтавську, Рівненську, Запорізьку, Одеську, Львівську, Київську, Дніпропетровську, Чернігівську, Житомирську, Харківську область та  місто Київ, здобули 19 нагород . В цьому є і велика заслуга відділень НОК України в регіонах. 
Присутні обговорили нагальні питання діяльності регіональних відділень НОК України, а також підтримали заяву за підсумками спільного засідання Комісії «Антураж атлета» та Комісії атлетів НОК України. Зокрема, члени Комісії «Осередки НОК» НОК України дійшли згоди та постановили: 
1.Визнати виступ Олімпійської збірної команди України на Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо успішним. 
2. Визнати, що система відбору спортсменів до складу Олімпійської збірної команди України для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо була дотримана повністю, а формування складу делегацій здійснювалося прозоро, колегіально відповідно до поданих національними федераціями пропозицій та встановлених норм Оргкомітету Ігор. 
3. Висловити підтримку ініціативі Президента України Володимира Зеленського щодо проведення в Україні Олімпійських ігор. 
Рекомендувати регіональним відділенням: 
- вжити заходів щодо поліпшення умов життєдіяльності атлетів, приділяти більшої уваги, підтримки і захисту їх прав та прав учасників олімпійського руху; 
- пропагувати Олімпійські цінності, Етичний Кодекс МОК та Кодекс честі олімпійця України. Посилити роботу щодо етичного та естетичного виховання олімпійського резерву, використовуючи для цього всі можливості та повноваження; 
- звернутися до представників політичних сил не використовувати спорт для вирішення своїх політичних інтересів та цілей; 
- сприяти подальшому виконанню регіональними відділеннями НОК України Програми розвитку олімпійського руху на 2019-2022 роки у відповідності до вимог Статуту НОК України та власних статутів відділень.

Джерело: НОК України


Фото:

Нашi партнери