«Давайте персоніфікувати спорт, популяризувати фізичну культуру як здоровий спосіб життя, організовувати забіги та речі, які зацікавлять людей», – Олександр Самойленко

7 жовтня 2021 року у Херсонській обласній раді відбулася зустріч  з питань подальшого розвитку  спорту  в області за участю голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, першого заступника голови обласної ради – керівника виконавчого апарату Юрія Соболевського, першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Шибаєва.




«Треба проаналізувати основні видатки, а також персоніфікувати спорт: спрямувати першочергові потреби спортсменам й тренерам, які прагнуть здобути олімпійську ліцензію.  Адже це претенденти на звання чемпіонів світу й Європи. Тобто необхідно створити основу людей, які будуть в авангарді», – зазначив голова обласної ради.

Разом з тим, він додав, що не треба проводити заходи для «галочки», заходи заради заходів: «Перш за все, необхідно заохочувати та зацікавлювати людей спортивними подіями. Нехай це буде декілька, проте потужних, масштабних заходів», – підкреслив Олександр Самойленко.

У свою чергу Юрій Соболевський зауважив, що питання збільшення фінансування постійно обговорюється: «Плануємо запропонувати депутатам збільшити витрати з бюджету на спорт ще на 3 млн на наступний рік. Фактично збільшити у 2 рази, щоб пропорційно розприділити за всіма видами спорту. Також розпочався новий олімпійський цикл, прошу долучилися до розробки обласної стратегії і надати пропозиції: що потрібно для підготовки на наступну Олімпіаду. Ми готові максимально сприяти!».

У ході зустрічі обговорили ряд актуальних питань, які найбільш турбують спортсменів. Серед них – фінансування витрат на харчування, виплати на відрядження, збори, спортивне обладнання.

Тож, Олександр Самойленко та Юрій Соболевський відзначили, що обласна рада готова до співпраці й запропонували керівникам спортивних федерацій та шкіл надати пропозиції та бачення щодо подальших перспектив розвитку спорту на Херсонщині.

«Наголошу, тільки ви знаєте у якому напрямі має розвиватися спорт в області. Тому чекаємо пропозицій стосовно подальшого вектору розвитку спортивної галузі Херсонщини!», – звернувся Олександр Самойленко до спортсменів.


Фото:

Нашi партнери