Народні депутати з керівництвом області та спортсменами обговорили актуальні питання

Сьогодні, 11 жовтня 2021 року  у Херсоні відбулося виїзне засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.



Засідання пройшло під керівництвом голови підкомітету Ольги Саладухи.

Також долучилися до обговорень перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв, депутати обласної ради Вікторія Гавренкова та Дмитро Бутрій, керівники спортивних шкіл та федерацій області, спортсмени.

У форматі онлайн участь у нараді взяли перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Жан Беленюк та голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту Георгій Мазураш.

«Сьогодні ми тут, аби обговорити деякі проблеми та соціальні питання спортсменів, які актуальні не лише у Херсоні, а й в інших областях України. Вони потребують гідних умов праці й соціального захисту. Адже саме спортсмени гідно представляють нашу країну. Отже, треба вирішувати всі питання, в тому числі і на законодавчому рівні. Бо вони потребують захисту з боку держави!», – відзначила Ольга Саладуха.

Юрій Соболевський подякував парламентарям за увагу до Херсонщини та зазначив: «Фінансування в Херсонській області у сфері спорту: це й інфраструктура, й соціальний захист спортсменів дійсно не зовсім на належному рівні. На початку року бюджет розвитку області складав 7 млн грн. Все ж таки цьогоріч разом з облдержадміністрацією ми змогли передбачити стипендії нашим олімпійцям. Також реанімували програму надання житла спортсменам. Впевнений, що ми реалізуємо це на умовах співфінансування з ТГ. На наступний рік заплановано збільшення витрат з обласного бюджету фактично удвічі, тобто передбачити 3 млн грн».

Також він додав, що спільно з облдержадміністрацією створена робоча група з передачі ДЮСШ з обласної державної адміністрації у Херсонську обласну раду. Після чого у облради з’явиться юридична можливість проводити оптимізацію та реорганізацію з обов’язковим аудитом: як з фінансової дисципліни, так і з якісних показників.

Тож, у ході заходу парламентарі спільно з керівниками спортивних шкіл й федерацій обговорили актуальні питання для спортсменів, зокрема добові норми та відшкодування витрат на дорогу за участь у всеукраїнських спортивних заходах.

Також серед питань – фінансування витрат на дорогу на навчально-тренувальні збори національних збірних України спортсменам Херсонської області й вдосконалення механізму виплат стипендій провідним спортсменам Херсонської області.

З питань, що стосуються фінансів Георгій Мазураш запропонував розглянути можливість зміни умов фінансування, а саме зробити спортивний бюджет – централізованим, щоб усі були в рівних умовах.

Так, у форматі спілкування спортсмени поцікавилися нагальними для себе питаннями й отримали відповіді від нардепів стосовно можливості їх вирішення на законодавчому рівні, а з боку Юрія Соболевського та Андрія Шибаєва – на місцевому.

Пресслужба Херсонської  обласної ради

 


Фото:

Нашi партнери