Кар’єра легендарного Олександра Усика перетиналася з відомим генічеським боксером

Всесвітньо відомий український боксер Олександр Усик в останні вихідні вересня 2021 року  став чемпіоном світу у суперважкій категорії за версіями WBA, WBO, IBF, IBO і забрав чотири пояси.


Проте мало хто знає, що певний час кар’єра Олександра Усика перетиналася з відомим генічеським боксером, а нині тренером з боксу в ДЮСШ Сергієм Мельником. Про це розпоівдає видання  Ноаий Візит.

Ще 10 років тому Сергій Мельник разом з відомими зараз Олександром УсикомОлександром ГвоздикомВасилем Ломаченко входили до складу збірної України з боксу.

Мельник і Усик виступали в важкій категорії до 91 кг. Разом в збірній країни проводили збори, спарринги та боксували один проти одного.

 Так, 27 березня 2011 року в Харкові в фіналі чемпіонату України два кращих боксера в ваговій категорії до 91 кг Олександр Усик (Симферополь, АРК Крим) та Сергій Мельник, який представляв рідний Генічеськ, зустрілися в рингу. 
Так, 27 березня 2011 року в Харкові в фіналі чемпіонату України два кращих боксера в ваговій категорії до 91 кг Олександр Усик (Симферополь, АРК Крим) та Сергій Мельник, який представляв рідний Генічеськ, зустрілися в рингу. 
Як розповів виданню Новий Візит Сергій Мельник, вже тоді Усик виділявся серед інших найкращими якостями видатного боксера: робота ногами, швидкість ударів та руху по рингу, мобільність, тактична гнучкість. Все те, що має чемпіон в своєму арсеналі і зараз. 
26 вересня під час бою за звання абсолютного чемпіону світу у суперважкій категорії між Олександром Усиком та Ентоні Джошуа, Сергій Мельник не тільки вболівав за свого колишнього партнера, але й вів свій підрахунок. 
На думку генічанина, Олександр Усик поступився лише в кількох з 12 раундів та заслужено переміг у важкому боксерському поєдинку. 
Шляхи Мельника і Усика розійшлися в 2012 році. Олександр Усик після перемоги на Олімпійських іграх пішов в професійний спорт, де нещодавно досяг найвищої вершини, а Сергій Мельник після професійного контракту в Бразилії повернувся додому в Генічеськ, де й досі тренує юних боксерів. 
Для довідки: Сергій Мельник - вихованець тренера  з боксу Едуарда Годеса, майстер спорту України міжнародного класу, є найтитулованішим   боксером за всю історію Генічеська. Має багато успіхів і на міжнародній арені: 
Учасник чемпіонату світу серед військовослужбовців 2010 року у  США (м. Джексон Віль, штат Флорида), 2011рік – Бразилія 5 місце на Всесвітній іграх серед військовослужбовців, переможець матчевих зустрічей Україна – Франція, США, Азербайджану, фіналіст міжнародного турніру класу А в м. Хабаровську 2011 року, призер командної матчевої зустрічі 4-х країн Узбекистан, Казахстан, Азербайджан, Україна.

 Джерело: Новий Візит



Фото:

Нашi партнери