Нова Каховка перетворюється на повноцінну базу Олімпійських видів спорту

12 жовтня 2021 року в Новій Каховці відбулось засіданні підкомітету Верховної ради України з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності, яке провела народна депутатка, голова підкомітету Ольга Саладуха. Про це  повідочляє ії Online НК  з посиланням на повідомила прес-службу Новокаховського міськвиконкому.


 У засіданні взяли участь міський голова Володимир Коваленко, начальник відділу інвестицій з розвитку спортивної інфраструктури Міністерства молоді та спорту України Володимир Манін, депутат Херсонської обласної ради та президент ФК «Енергія» Володимир Хвостов, заступник міського голови Леонід Чурсинов, майстри спорту України міжнародного класу Ірина Новожилова та Анастасія Павлова, олімпійський чемпіон та заслужений майстер спорту Сергій Чухрай, начальник управління фізичної культури, молоді та спорту Херсонської ОДА Віталій Вибранський, спортивні експерти та провідні атлети України  Олексій Касьянов та Ганна Касьянова, начальник відділу капітального будівництва виконкому Новокаховської міської ради Світлана Гончаренко, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичкультури та спорту Наталія Таран, керівник будівництва Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка»  Василь Саламатін.

Також з привітальним словом до присутніх доєдналися, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Жан Беленюк та член Комітету з питань молоді і спорту Георгій Мазурашу.

На порядок денний засідання винесенні питання:  

·     Етапи будівництва і проблемні питання реалізації проекту «Будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каовка»;  
·     Виготовлення проектної документації та реалізація проекту комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону «Енергія»
·     Виготовлення проектної документації та реалізація проектів капітальних ремонтів та реконструкцій існуючих спортмайданчиків,
розташованих на території Новокаховської громади, які знаходяться в комунальній власності; 
·    Аналіз роботи з питань фізичної культури та спорту на території Новокаховської громади та перспективний план розвитку. 
Під час візиту на будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» поважна делегація переконалася в тому, що це унікальний об’єкт в рамках Програми Президента України «Велике будівництво» не тільки для південного регіону, а й для всієї України. Адже Нова Каховка є географічним центром Херсонщини і має унікальні природні та кліматичні ресурси для того, щоб стати повноцінною базою олімпійських видів спорту. 
 В свою чергу комплексна реконструкція стадіону «Енергія» надасть можливість для забезпечення належного рівня організації тренувального процесу та проведення чемпіонатів України, Кубків України та Європи з легкої атлетики, чемпіонатів України з футболу І та ІІ ліги серед професійних команд, чемпіонатів України серед юнаків та дівчат. Все це також сприятиме розвитку фізичної культури та спорту вищих досягнень.

У ході реконструкції планують побудувати: 

·   4 футбольні поля; 
·    1 поле з трав’яним покриттям і легкоатлетичними доріжками; 
·   2 футбольні поля ґрунтові та 2 міні футбольних поля; 
·  2 волейбольних майданчика, ринг для боксу, поле для метань, гімнастичний майданчик. 
Загальна вартість об‘єкту – 84 908,4 тис. грн.

Фото:

Нашi партнери