У Каховці визначились переможці ІХ відкритого спортивного фестивалю-змагань «Козацькі розваги»

Визначились переможці ІХ відкритого спортивного фестивалю-змагань «Козацькі розваги», присвяченого Дню Українського козацтва та Дню захисників та захисниць України.

Відповідно до Положення, в змаганнях щоразу беруть участь команди громадських та козацьких організацій, козацьких організацій навчальних закладів, самодіяльні команди Каховської міської територіальної громади. 


Цього разу боротися у особистій та командній першості виявили бажання 6 команд: «Джура» (керівник Костянтин Нечитовський),
«Скіф» (керівник Дар`я Мельникова), «Мандрівник-1» та «Мандрівник-2» (керівник Тетяна Зубкова), «Сіроманці» та «Лицарі степу» (керівник Олеся Мінська).
Розпочали з традиційного шикування, після чого перейшли до легкоатлетичної естафети (4х100 м) з елементами кросфіту. У естафеті з результатом 1,40 перемогу святкувала команда «Мандрівник-1».
Наступний вид змагань - стрільба з пневматичної зброї (гвинтівки). Від кожної команди участь у заліку брали по 2 чол.: юнак та дівчина. Найкращими «снайперами» виявила себе команда «Сіроманці», а другими стали «Лицарі степу».
Стрільба з лук
а, як важливий елемент козацького гарту, завжди присутній на змаганнях. Цього разу, попри вітер, вдача була на стороні команди «Скіф» (Віолетта Єгорова і Богдан Добринюк), а найкраще виконав підтягування на високій перекладині Артем Беспалько. Та й у дартсі «Скіфи» були найвлучнішими (Віолетта Єгорова і Дмитро Наумчик).
У інтелектуальному змаганні під час вікторин
и з історії Українського козацтва, перемогу святкувала команда «Джура» у складі Микити Зеленяка і Євгенії Лосінець.
Також, виконавши вправу - ривок максимально якісно та швидко, Дмитро Котов приніс найкращий результат команді «Джура» у гирьовому спорті, в два рази випередивши суперників.
У перетягуванні канату юнаки «Джури» також були нездоланні.

У загальному заліку перемогу святкувала команда «Скіф». Друге і третє місця посіли, відповідно, команда «Джура» і команда «Мандрівник-1».
Варто відзначити, що команди «Мандрівник-2» (молодша група), «Сіроманці» та «Лицарі степу» впевнено тримали третю і четверту сходинки та складали достойну конкуренцію командам-переможцям.
Усі учасники змагань отримали грамоти та подарунки від відділу у справах молоді та спорту.
Організатор заходу: відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради.
Партнери: міський Центр соціальних служб, Каховське Козаче товариство, Каховська паланка УДЮТ «Січ», с/к «Олімпійський».


Фото:

Нашi партнери