На прикладі Нової Каховки бачимо зміну ставлення влади до спорту. Інфраструктура оновлюється і модернізується, досягаючи кращих світових стандартів.

Про це на сторінці Facebook заявила народна депутатка України, голова парламентського Підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха за результатами другої частини  його виїзного засідання, що відбулося у м. Нова Каховка

До нього долучились представники Мінічтерства молоді та спорту України та спортивної спільноти, депутати обласної ради, міські управлінці. 


«Наша зустріч була цілком присвячена питанням розвитку спортивної інфраструктури в Новокаховській ОТГ.
Перш за все ми побували на важливому об’єкті «Внлтке будівництво» - Центрі Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка».
Це буде сучасна потужна база для підготовки спортсменів з різних регіонів України, один з 25-ти спортивних магнітів держави. Спортивне плавання, водне поло, синхронне плавання, баскетбол, волейбол, гандбол, міні-футбол, стрільба з лука, боротьба та єдиноборства, бокс, теніс, карате, важка та легка атлетика, гімнастика – це далеко не вичерпний список видів спорту, майданчиком для яких стане «Н2О Нова Каховка». 
Держава цьогоріч виділила на його будівництво 90 млн. грн, місцева влада додала ще 10 млн. співфінансування. Важливо, аби в цьому році державні кошти були в повному обсязі використані на будівництво, що продемонструє його ефективність. Будівельно-монтажні роботи на об’єкті наразі тривають і, сподіваюсь, скоро ми усі отримаємо результат, на який очікуємо. 
Інший осередок спорту, про який йшла мова на засіданні – це стадіон «Енергія». Йому вже більше 70 років, але там проводять заняття дві дитячо-юнацькі спортивні школи (разом 900 дітей), дитячі футбольні команди, діє професійний футбольний клуб. Проводяться також змагання з баскетболу. Наразі триває ремонт футбольного поля «Дніпро» спільно державою та громадою. Загалом же планують побудувати чотири футбольні поля, легкоатлетичні доріжки, два волейбольних майданчика, ринг для боксу, поле для метань, гімнастичний майданчик і багато іншого. Після цього стадіон «Енергія» зможе приймати чемпіонати та Кубки України і Європи з легкої атлетики, чемпіонати України з футболу І та ІІ ліги, чемпіонати серед юнаків та дівчат. 
Таким чином, на прикладі Нової Каховки бачимо зміну ставлення влади до спорту. Інфраструктура оновлюється і модернізується, досягаючи кращих світових стандартів. 
Так, хотілося, аби це відбувалося швидше. Наш Комітет з питань молоді і спорту робить для цього все можливе. Наприклад, під час обговорення проекту держбюджету-2022 ми запропонували збільшити громадам розміри державної субвенції для розвитку спортивної інфраструктури на 150 млн. грн. Загалом в проекті держбюджету передбачено 11,3 млрд грн на розвиток спорту. Значна частка видатків піде на будівництво та ремонт спортивних об’єктів. Тож дякую Новій Каховці за гостинність! Працюємо далі!» - аідсумувала Ольга Саладуха



Фото:

Нашi партнери