Херсонські ракотомоделісти – переможці чемпіонату світу

З 2 по 8 жовтня 2021 року в румунському місті Бузеу відбувся чемпіонат світу з ракетомодельного спорту 2021 року серед дорослих спортсменів та юніорів. 
У змаганнях взяли участь 17 країн, серед них і Україна. До складу української команди  ввійшли спортсмени з Дніпра, Ніжина, Шостки, Івано-Франківька, Полтави та Херсона.



Херсон представляли дорослі – керівник гуртка моделювання ракет Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Віталій Сидоренко  та його вихованці – юніори Єгор Казенов і Роман Бабякін.

Херсонці ввійшли до збірної команда України в категоріях ракетомоделей на тривалість польоту – з парашутом, стрічкою, ракетопланом та здобули 6 призових місць. 
Такий успішний виступ дав підставу для присвоєння Роману Бабякіну спортивного звання «Майстер спорту України».

Єгор Казенов підтвердив своє спортивне звання «Майстер спорту України» та виконав кваліфікаційні норми та вимоги до спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу».

Сидоренко Віталій цього року, вкотре, підтвердив спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу».

У загальному заліку за олімпійською системою, за  кількістю медалей, збірна команда України посіла на цьому Чемпіонаті третє командне місце, поступившись командам Польщі та Росії.



Фото:

Нашi партнери