Гусев Юрій Олексійович

Заслужений тренер України з настільного тенісу,  заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту СРСР 


Народився 2 лютого 1972 року. Випускник Херсонського вищого училища фізичної культури.  Освіта вища. 
Тренер  з настільного тенісу Херсонського регіонального центру «Інваспорт», тренер-викладач  Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи  для інвалідів. 
З 2003 року – тренер, старший тренер  збірної команди України з настільного тенісу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами розумового і фізичного розвитку. 
 Учасник  ХІV Паралімпійських  ігор 2012 року у Лондоні, ХV літніх Паралімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро, ХVІ літніх Паралімпійських ігор  2020 року у Токіо як  старший тренер  національної  збірної команди України з настільного тенісу. 
Заслужений тренер України (2008). Заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2012). 
Серед його вихованців – Катерина  Бабенко, Марина  Литовченко, Богдан  Омельчук, М. Гаврилюк, Антон Вєлієв.  
Спортсмени досягли значних  результатів. Зокрема, Марина Литовченко стала чемпіонкою Паралімпійських ігор 2020 року у Токіо, бронзовою  призеркою Паралімпіади 2016  у Ріо-де- Жанейро в особистому, чемпіонкою світу 2018 рокуі та призеркою  чемпіонату Європи (2015, 2017, 2019). Богдан Омельчук став чемпіоном Європи в командному заліку (2017),  Антон,Вєлієв - чемпіон Європи в командному заліку  серед спортсменів  з порушенням слуху (2015).  
 Брав участь у  підготовці  до міжнародних змагань  спортсменів  М. Попова,  В. Сафонова,  А. Ходзинської,  Н. Косміної,  Ю.  Клименко,  М. Ніколенка, І. Мая.  
За вагомий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення  високих спортивних результатів  на літніх Паралімпійських іграх нагороджений медаллю «За сумлінну працю» (2016), орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2021).



Оновлено: 23 жовтня 2021


Фото:

Нашi партнери