Віталій Дубіна - чемпіон світу з кікбоксингу WAKO серед дорослих і володар ліцензії на участь у Всесвітніх іграх - 2022

З 15 по 24 жовтня 2021 року в м. Лідо-де-Єзоло (Італія) проходив чемпіонат світу 2021 року з кікбоксингу WAKO серед дорослих. Національна команда України з кікбоксингу WAKO виборола 27 особистих нагород. 
У загальнокомандному заліку Україна увійшла до топ-10 збірних чемпіонату світу-2021 – дев’ята позиція серед 50 країн, представники яких виграли медалі цьогорічного турніру. 


Представляємо імена новоспечених чемпіонів світу та призерів  чемпіонату світу
ЗОЛОТА МЕДАЛЬ ТА ЧЕМПІОНСЬКИЙ КУБОК 
Віталій Дубіна (К1, 75 кг)

Олександр Українець (К1, 67 кг)

Олеся Булгакова (креативні форми без зброї)

Олександр Желепа (кік-лайт, +94 кг)

Артур Борисов (кік-лайт, 79 кг)

Артем Мельник (фул-контакт, 86 кг)

СРІБНА МЕДАЛЬ

Максим Семенчук (К1, 60 кг)

Владислав Гіда (фул-контакт, 60 кг)

Олександр Луцишин (кік-лайт, 63 кг)

Володимир Демчук (кік-лайт, 69 кг)

Олександр Дрозд (фул-контакт, 57 кг)

Станіслав Данічев (фул-контакт, 71 кг)

Олеся Булгакова (креативні форми зі зброєю)

Артем Кашкурцев (кік-лайт, майстри, 63 кг)

БРОНЗОВА МЕДАЛЬ

Орфан Сананзаде (К1, 63,5 кг) - ліцензія

Роман Щербатюк (К1, +91 кг) – ліцензія

Марія Бєлкіна (фул-контакт, 52 кг)

Олеся Булгакова (музичні форми зі зброєю)

Павло Замятін (поінт-файтинг і кік-лайт, 74 кг)

Олексій Бабенко (кік-лайт, 84 кг)

Іван Ткаченко (фул-контакт, +91 кг)

Заур Мамедов (лайт-контакт, 60 кг)

Олександр Ксензов (фул-контакт, 91 кг)

Святослав Гасюк (лоу-кік, 75 кг)

Павло Лук’янов (лоу-кік, 91 кг)

Роман Головатюк (лоу-кік, понад 91 кг)

Додамо, що у топ-5 першості світу з кікбоксингу WAKO фінішували: Денис Гур’єв, Євген Мінаєв, Олексій Зєнков, Олександр Литвиненко, Руслан Войтик, Микола Ксензов, Ганна Дубіна, Вікторія Павленко, Уляна Полуянова, Антоніна Осецька, Ілля Ткачук, Дарина Іванова, Аліна Мартинюк.

У суддівському корпусі чемпіонату світу в Італії працювали 5 українських суддів міжнародної категорії: Юрій Зубов, Катерина Єгорова, Олег Барков, Максим Єгоров, Костянтин Деморецький.

Нагадаємо, під час ЧС-2021 були розіграні ліцензії на участь у Всесвітніх іграх 2022, головному неолімпійському старті чотириріччя. Українці отримали майже всі можливі для країни ліцензії.

Ліцензійних категорій було тільки 6. І лише в розділі К1. На рахунку українських  кікбоксерів практично 100-відсотковий показник – п’ять ліцензій Офіційне підтвердження від Всесвітньої асоціації кікбоксерських організацій (ВАКО) надійшло у п’ятницю, 22 жовтня.

Україна взяла максимальну квоту в чоловічій частині турніру: у 63,5 кг виступатиме чемпіон ВІ-2017 Орфан Сананзаде (м. Кривий Ріг), у 75 кг – також наш чемпіон Всесвітніх ігор Віталій Дубіна (м. Херсон), і в +91 кг – це буде Роман Щербатюк (м. Черкаси).

Ще дві ліцензії з трьох можливих Україна  отримала в жіночій половині змагань: у 52 кг виступить Дарина Іванова (Київська обл.), а в 60 кг – Аліна Мартинюк (м. Рівне). Лише вага  до 70 кг буде без України.

Попередній чемпіонат світу серед дорослих з кікбоксингу WAKO відбувся в 2019 році. Тоді востаннє першість світу проходила у два етапи. Українці потужною командою виступили як у Туреччині, так і в Боснії та Герцеговині.

Зауважимо, що Всесвітні ігри 2022 року прийматиме м. Бірмінґем, штат Алабама (США) з 7 по 17 липня 2022 року. Турнір з кікбоксингу в рамках ВІ-2022 запланований на 10-15 липня 2022 року.

Пресслужба Національної федерації кікбоксингу України WAKO



Фото:

Нашi партнери