Олешківські спортсменки стали призерками чемпіонату України зі спортивного орієнтування

14-15 жовтня 2021 року з нагоди Дня захисників та захисниць України у м. Києві на базі  Національного університету  біоресурсів і природокористування  України відбувся  І чемпіонат України зі спортивного орієнтування (трейл-орієнтування) серед вихованців закладів позашкільної освіти.

У змаганнях  взяли участь  112  спортсменів віком від 10 до 20 років, які представляли 14 команд з 7 областей України: Кировоградської, Херсонської, Харківської, Київської,  Вінницької, Сумської, Закарпатської.


Організаторами чемпіонату виступили Міністерство освіти і науки України, Федерація спортивного орієнтування України та Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді.

Херсонську область представляли вихованці КЗ «Олешківський Центр дитячої та юнацької творчості» Олешківської міської ради, які  гідно виступили  в перший день змагань на дистанції  з двоетапних естафет. Так, Мосійчук Карина разом зі своєю сестрою Мосійчук Іриною зайняли 2-е місце. У другий день змагань на  середніх дистанціях Карина  посіла 3-е, а Ірина – 4-е місце.

 Нагадаємо, трейл-орієнтування є видом спорту, що акцентує увагу на читанні карти на природної місцевості.

У трейл-орієнтуванні важлива точність: на відстані, з пункту спостереження КП треба визначити правильне, згідно  з картою  та легенди, положення знаку КП. 
У трейл-орієнтуванні використовують спеціальну контрольну картку, що передбачає можливість вибору варіантів відповідей на кожному КП.

 Учасник, читаючи карту, вибирає з декількох знаків КП розташованих на місцевості той, що відповідає положенню КП на карті та легенді.

Пункт спостереження розташований на невеликій відстані від знаків КП, а пересуватися між пунктами спостереження дозволяється тільки по стежках та дорогах, всі учасники  мають рівні умови. 
Час проходження дистанції не має значення. Перемагає учасник, який дав більше правильних відповідей. 



Фото:

Нашi партнери