У програму Європейських ігор-2023 включено командний чемпіонат Європи з легкої атлетики

Європейські Олімпійські Комітети (ЄОК) оголосили, що командний чемпіонат Європи з легкої атлетики увійде до програми Європейських ігор Краків-Малопольська-2023.

Командний чемпіонат Європи з легкої атлетики - це міжнародні змагання серед легкоатлетичних збірних команд країн-членів Європейської легкоатлетичної асоціації (ЄАА) з принципом переходу між дивізіонами.


Відповідно до умов досягнутої домовленості між ЄОК та ЄАА всі дивізіони  командного чемпіонату будуть змагатися на Сілезському стадіоні, що стане справжнім святом для поціновувачів Королеви спорту.

«З 2015 року ми тісно співпрацюємо з ЄАА, щоб забезпечити проведення найкращих легкоатлетичних змагань в рамках програми Європейських ігор, - відзначив президент ЄОК Спірос Капралос. - Завдяки такій співпраці ми знайшли рішення і на 2023 рік з командним чемпіонатом, і ми впевнені, що ці змагання в Польщі стануть однією з найпопулярніших подій під час Ігор».

Європейські ігри - це головна мультиспортивна подія континенту  для провідних спортсменів, що проводиться кожні чотири роки.

 До програми Ігор-2023 також вже включені: баскетбол 3×3, стрільба з лука, бадмінтон, пляжний гандбол, бокс, дзюдо, веслування на каное, велоспорт, карате, сучасне п’ятиборство,  тайський бокс муайтай, падел, стрільба, стрибки на лижах з трампліна, спортивне скелелазіння, тхеквондо, текбол, триатлон, пляжний футбол, кікбоксинг, брейкінг та фехтування.

 


Фото:

Нашi партнери