Артем Пустовий: Працюю над поверненням максимальних ігрових кондицій

 Центровий збірної України Артем Пустовий змінив поточного року клуб в іспанському чемпіонаті. Після Барселони українець виступає в Гран Канарії. Для нього це вже сьомий сезон у Іспанії.  Про новий колектив, старт сезону, цілі та інше Артем розповів у коментарі спільноті Ukrainian Basketball


-
 Мої очікування від команди та міста цілком виправдалися. Це класне місто і хороший клуб з відмінною організацією. Тож я дуже задоволений перебуванням тут. Спочатку я приїхав сам і було трохи незвично жити на острові. І навіть потім, коли приїхала моя сім'я, то перший час їм теж було некомфортно. Але зараз все добре, ми до всього звикли. Тут круто! 
Адаптація в колективі загалом минула добре і я навіть не помітив, як швидко це сталося. Я вже сьомий рік в Іспанії і тому коли ти вже знаєш більшість гравців і клубів, то це відбувається нескладно. Загалом швидко адаптувався і подружився з командою. Усі хлопці дружні до мене, тому адаптація на паркеті минула швидко і добре.

 Поза паркетом також - ми всі відчуваємо себе єдиним цілим. І це велика заслуга тренера, тому що в передсезонці ми збиралися раз на тиждень, щоб поплавати на каное або пограти у водне поло. Таким чином ми згуртувалися і здружилися. Буває виходимо разом на вечерю на виїзді. Так що у нас дуже дружня команда. 
У рівні Барси та Канарії як організацій якихось особливо великих відмінностей я не бачу. Просто те, що Барселона грає Євролігу - дається взнаки. А в плані клубної структури все плюс мінус те саме. 
Моя особиста мета тут - довести, що я можу грати на цьому рівні успішно, і показувати хороший результат з командою. Після 3 років, коли я дуже мало грав у Барселоні це для мене дуже важливо. 
Я задоволений тим, як граю. Але не на сто відсотків, звичайно ж. Десь можна було більше викластися, десь обрати краще рішення. А так, загалом, сезон для мене розпочався добре. Звичайно, було декілька провальних ігор, але я працюю над тим, що б повернути максимальні кондиції, які у мене були, наприклад, в Обрадойро. 
Мій матч проти Реала? Це була дуже важлива гра, в якій ми здобули перемогу. Виграти у цього клубу - дуже хороший показник для нас. Але насправді я не замислювався над тим, щоб забити більше всіх або зіграти краще за всіх. Я просто хотів допомогти своїй команді і викладався на паркеті на максимум. 
Мета нашої команди - потрапити до плей-оф у чемпіонаті та у Єврокубку. Це перш за все. 

Нагадаємо, Артем Пустовий  - уродженець с. Софіївка Каховського району Херсонської області. Майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу, чемпіон України 2014-2015 років у складі «Хіміка». Член збірної команди України. З 2015 року грає в Іспанії

 


Фото:

Нашi партнери