Видатні, молоді та перспективні українські спортсмени з олімпійських видів спорту, а також їх тренери отримають стипендії Президента України

Відповідне рішення було схвалено 10 листопада 2021 року  на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.


«Наша мета - незмінна. Ми продовжуємо відзначати досягнення видатних спортсменів та тренерів. Ці стипендії отримають українські атлети з олімпійських видів спорту, які протягом 2021 року вдало виступили на Олімпійських іграх в Токіо, на чемпіонатах світу та Європи серед дорослих або у найближчій до дорослих віковій групі, також на чемпіонатах світу та Європи серед юніорів», - зазначив Вадим Гутцайт.

Таким чином, Указом Президента України передбачено 206 стипендій, з яких:  
·   91 стипендія для видатних та молодих спортсменів України з олімпійських видів спорту, які посіли перше – третє місця на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу або Європи, на чемпіонатах світу або Європи серед молоді (або у найближчий до дорослих віковій групі);  
·  84 стипендії для 107 тренерів видатних та молодих спортсменів; 
·  31 стипендія для талановитих спортсменів, які посіли перше – третє місце на чемпіонатах світу або Європи серед юніорів (юніорок).

У тому числі 16 спортсменів та тренерів змінили свої результати, у зв’язку з чим запропонованим проєктом Указу Президента України виплата діючих стипендій припиниться, а стипендії таким спортсменам та їх тренерам будуть призначені за новими результатами на новий термін.


Фото:

Нашi партнери