Працівник херсонської школи став чемпіоном світу з джиу-джитсу

48-річний Ігор Євтушенко, який працює двірником у херсонській школі № 57, став чемпіоном світу з джиу-джитсу. Про це  повідомляє пресслужба Херсонської міськради. 
Чемпіонат світу з джту-джитсу в ОАЕ розпочався 14 листопада 2021 року: змагання стартували серед дітей віком від 4 до 17 років. Тоді золоті медалі завоювали 4 українці. А 15-16 листопада відбулись змагання і серед дорослих спортсменів.
 Ігор Євтушенко виступав у категорії «Майстер 4» (69 кг). У фіналі херсонець переміг представника Азербайджану Азада Джафарзаде і здобув золоту медаль



«Я почав займатися джиу-джитсу у 42 роки, без будь-якої бази в інших видах. Прийшов із вулиці. Неодноразово ставав переможцем та призером як українських, так і міжнародних турнірів», – розповідав раніше Євтушенко.  
Зазначимо, що він є чинним чемпіоном України та Європи з джиу-джитсу. 
20 вересня на своїй сторінці у Facebook  Євтушенко опублікував пост із проханням допомогти зібрати кошти для поїздки на чемпіонат світу. Спортсмен зазначив, що працює двірником у звичайній школі. Євтушенко також навчає інших охочих мистецтву джиу-джитсу. Для поїздки йому необхідно було зібрати 700 доларів. 
Вже 25 вересня 2021 року  чоловік оголосив про те, що суму повністю зібрано. 
«Відгукнулося багато людей. Кошти надійшли з Херсона, області, всієї України, навіть із-за кордону», – розповів Євтушенко. 
Херсонська міськрада перед від’їздом спортсмена до ОАЕ подарувала йому кімоно. Сюжет про чоловіка, який так цілеспрямовано йшов до своєї мрії. потрапив і на українське телебачення. 
6 жовтня 2021 року  тепер вже чемпіон світу з джиу-джитсу Ігор Євтушенко оголосив про набір у групи з вивчення бразильського джиу-джитсу. Він зазначив, що чекатимуть всіх охочих, починаючи з 6 років, а також на власному прикладі показав, що навчатися новому ніколи не пізно. 
Довідка. Джиу-джитсу – це бойове мистецтво та система самозахисту, що сфокусована на боротьбі, особливо в партері. Це бойове мистецтво походить від японського бойового мистецтва Кодокан дзюдо. Бразильське джиу-джитсу було створено на початку XX століття.

Джерело: Буква 



Фото:

Нашi партнери