Каховка. Золота осінь велокросу

Для багатьох видів спорту осінь - золота пора. 18-21 жовтня 2012 року у Харкові проводився відкритий чемпіонат України з велосипедного спорту (крос) в індивідуальній гонці на час. Це їзда в лісі по пересіченій місцевості. У чемпіонаті взяли участь 80 велосипедистів, серед яких були вихованці каховського спортивного клубу «Зевс» - Денис Ксензов (учень Миколаївського училища олімпійського резерву), Антон Слива й Роман Липовой (учні Каховської ЗОШ № 1).
19 жовтня в індивідуальній гонці Д. Ксензов зайняв 9 місце, А. Слива - 11 місце, Р. Липовой - 14 місце. 20-21 жовтня відбулися групові перегони із загальним стартом, у яких каховчане показали непогані результати у своїх вікових категоріях: Д. Ксензов - 4 і 3 місця, А. Слива 8 і 7 місця, Р. Липовой - 11 місце.

З 25 по 27 жовтня в м. Кіровограді пройшов черговий етап чемпіонату України з велокросу в груповій і естафетній гонці, у якому взяли участь близько 200 спортсменів різних вікових категорій. Команду м. Каховки представляли спортсмени клубу «Зевс».
26 жовтня відбулася групова гонка із загальним стартом. Каховчанин Денис Ксензов вдало стартував і довгий час перебував у лідируючій групі, борючись за нагороди чемпіонату, але на одному з підйомів у Дениса зненацька рветься велосипедний ланцюг і він змушений достроково закінчити гонку. Результати інших каховчан у своїх вікових категоріях: Дмитро Пашковський - 25 місце, Антон Слива - 14 місце, Роман Липовой - 30 місце. Наступний змагальний  день був відзначений успішним виступом Д. Ксензова. В естафетній гонці в складі своєї команди Денис завоював бронзову медаль Всеукраїнської першості.

Старти на відповідальних Всеукраїнських змаганнях стали гарною школою для юних каховських велосипедистів і важливим етапом на шляху підвищення спортивної майстерності. Спортсмени секції велоспорту каховського СК «Зевс» висловлюють подяку, за підтримку  в розвитку велоспорту в м.Каховка й за надану допомогу для участі у всеукраїнських чемпіонатах: І. Дикухі, А. Корсуну, Ю. Стрежневу, ВАТ «Каховське АТП 16506» (В. Литвиненко), відділу у справах сім»ї, молоді й спорту Каховської міської ради (В. Зубків).

П.Пенізов, тренер з велоспорту


Фото:

Нашi партнери