Виділено 8,2 млрд грн на розвиток молодіжної політики та спорту

2 грудня 2021 року  Верховна Рада України підтримала у другому читанні проєкт Державного бюджету на 2022 рік. Міністерству молоді та спорту передбачено видатки обсягом 8,2 млрд грн на розвиток галузі. Про це повідомив Міністр Вадим Гутцайт.



«У першу чергу, хочу подякувати Президенту України, без якого не відбулися б такі потужні зміни в розвитку спорту. На сьогодні ми активно розбудовуємо інфраструктуру, залучаємо людей до активного способу життя та взагалі - пропагуємо фізичну культуру. Без великої підтримки глави держави - це навряд чи змогло б відбутися. Також дякую всьому Уряду за підтримку розвитку молодіжної політики та спорту. Окремо висловлюю подяку народним депутатам, які проголосували за цей бюджет», - наголосив Міністр. 

Основні напрями, на які будуть спрямовані кошти: 

·   реалізація молодіжної політики та національно-патріотичне виховання – 124,9 млн грн, в тому числі вперше передбачені кошти на забезпечення діяльності Українського молодіжного фонду обсягом 45 млн грн; 
·   розвиток наукових досліджень та спортивної медицини – 56,4 млн грн;  
·     підготовка й участь українських спортсменів у зимових Олімпійських, Паралімпійських, літніх Дефлімпійських іграх у 2022 році, а також підготовка й участь у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту – 1,6 млрд грн; 
·   спорт осіб з інвалідністю – 900 млн грн; 
·  розвиток фізичної культури та спорту та спорту вищих досягнень – 2,6 млрд грн; 
·   розвиток спортивної інфраструктури – 2,7 млрд грн; 
·   субвенція з державного бюджету місцевим на виконання окремих  заходів з реалізації соціального проекту Президента України «Активні парки – локації здорової України» обсягом 143,1 млн грн, які також вперше передбачені у 2022 році.

Нагадаємо, минулого року з Держбюджету на розвиток галузі було виділено 7,76 млрд грн.


Фото:

Нашi партнери