На Херсонщині відбувся 6-й відкритий обласний турнір з бочче

30 листопада 2021 року  у м. Херсоні у торгівельно-розважальному центрі «Фабріка» до Міжнародного дня людей з інвалідністю відбувся шостий відкритий обласний турнір з бочче. Участь у турнірі взяли майже 30 учасників. Це, зокрема, спортсмени *дорослі та діти) з м. Таврійська, с. Стара Збур'ївка, Білозерського району та м. Херсонв: 10 з них – люди з обмеженими фізичними можливостями (на візочках).


Офіційно турнір відкрив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко разом з першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Шибаєвим та начальником управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА Віталієм Вибранським.

«Невичерпну силу духу, незламність та непохитну віру в життя продемонструвала українська паралімпійська збірна на увесь світ, здобувши цьогоріч у Токів 98 медалей та встановивши 20 рекордів. Вами пишаються та захоплюються! Для багатьох ви є взірцем та стимулом», – відзначив очільник обласної ради та побажав учасникам турніру витримки, оптимізму, здоров’я, і, звичайно, перемоги сильнішому.

 У рамках заходу Олександр Самойленко відзначив спортсменів та тренерів ДЮСШ для інвалідів.Так,  Почесною грамотою обласної ради  нагороджено Солдатова Євгенія Вікторовича, спортсмена дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів, за активну пропаганду спорту інвалідів та здорового способу життя, досягнення високих результатів та з нагоди Міжнародного дня осіб.

Подяку голови обласної ради оголошено:

Богинському Віктору Миколайовичу – спортсмену дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів;

Величку Ігорю Володимировичу – тренерові-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів;

Чоловському Петру Йосиповичу – тренерові-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів.

За підтримку аралімпійського та Дефлімпійського руху на Херсонщині начальник ХРЦ «Інваспорт» Дмитро Шейко та директор ДЮСШ для інвалідів Руслан Малашенко вручили Олександру Самойленку Подяку.

Довідково. Хeрсонськa облaсть одною з пeрших в крaїні почaлa aктивно розвивaти боччa як вид спорту. Нa сьогодні в сeкції з боччe дитячо-юнaцької спортивної школи для людей з інвалідністю Херсонської обласної ради зaймaється 17 дітeй з тяжкими порушeннями опорно-рухового aпaрaту. Сeрeд пeрших здобутків нaших спортсмeнів  5 нaгород нa чeмпіонaті Укрaїни: І місцe - Солдaтов Євгeн, ІІ місцe -  Кульбікaєв Олeксaндр, ІІІ місце - пaрa Конeнко Нaтaлія, Богинській Віктор, ІІІ місцe в комaнді з Волинською облaстю -  Крaвчeнко Світлaнa. Три мещканці облaсті стaли членами  нaціонaльної збірної, a Нaтaлія Конeнко з м. Кaховкa зaрaз пeрeбувaє нa чeмпіонaті Європи, який проходить  в Іспaнії з 29 листопада по 1 грудня 2021 року..

 


Фото:

Нашi партнери