НОК України та Українська федерація учнівського спорту підписали меморандум про співпрацю

16 грудня  2021 року в режимі відеоконференції відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Національним олімпійським комітетом України та Українською федерацією учнівського спорту. 


Підписи під відповідним документом поставили керівники організацій – президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка та президент УФУС Роман Греба
 «У своїй діяльності НОК приділяє велику увагу поширенню олімпійських цінностей та ідеалів, проводячи багато проєктів для розвитку та виховання здорової молоді та нації, залученню дітей до занять фізичною культурою і спортом. Ми розуміємо, що ці кроки з виховання здорової нації треба робити саме з дитячого садочка і школи, де закладаються основи», - сказав Сергій Бубка, подякувавши Федерації за ефективну та плідну діяльність.

Він також наголосив, що Міжнародний олімпійський комітет та Європейські олімпійські комітети приділяють велику увагу розвитку та популяризації юнацького спорту – це проведення Юнацьких Олімпійських ігор, Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, де вік учасників 14-18 років і ці важливі події несуть в собі не тільки спортивну, а й важливу культурно-освітню програму. «Нам приємно, що наші юні спортсмени учнівського віку гідно представляють України на цих форумах», - підкреслив Сергій Бубка.

Президент НОК відзначив вагому освітню роботу, яку здійснює НОК разом з Олімпійською академією: «У рамках акції «Олімпійська книга» нами було охоплено понад 19 тисяч шкіл та 230 тисяч класів по всій Україні. Понад 1 мільйона 150 тисяч екземплярів найрізноманітнішої олімпійської літератури, а це і історичні енциклопедії, іноземні розмовники, словники, альманахи, посібники, щоденники, плакати в паперовому та електронному вигляді було передано до загальноосвітніх шкіл України», - додав він.

Роман Греба подякував Олімпійському комітету на чолі з Сергієм Бубкою за постійну підтримку та взаємодію, відзначивши важливість успіхів шкільного спорту, які ведуть до високих звершень спорту вищих досягнень й сприяють формуванню здорової нації. «Ми завжди рівняємось на вас. Серед наших пріоритетів – рухова активність нашої молоді, зокрема, через проєкти «ISF WORLD COOL GAMES», «ISF WORLD E-SPORTS GAMES» та багато інших. Раді, що отримали право проведення в нашій країні чемпіонату світу з футболу серед школярів і Всесвітньої зимової Гімназіади у 2023 році, що, переконаний, стануть гарною передумовою для проведення в Україні у майбутньому й Олімпійських ігор», - підкреслив керівник Федерації.

Відзначимо, що в рамках Меморандуму організації об'єднають зусилля у проведенні заходів, направлених на поширення олімпійських цінностей, сприятимуть поширенню олімпійської освіти, спільно працюватимуть задля розвитку олімпійського та учнівського спорту.


Фото:

Нашi партнери