Президент призначив стипендії спортсменам з олімпійських видів спорту та їхнім тренерам

16 грудня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №657/2021 «Про призначення стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів». 
Серед стипендіатів є спортсмени, що представляють на змаганнях Херсонську  область.онщини. 

За друге місце на Олімпійських іграх стипендіаткою стала  ЧЕТВЕРІКОВА Анастасія Андріївна - срібна призерка Ігор XXXII Олімпіади 2020 року, які відбулися у 2021 році, з веслування на байдарках і каное. Стипендія виплачуватиметься у розмірі 15 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. 
Її тренер  ЦЕХОВЛІС Василь Якович отримає стипендію, у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 
Також призначені стипендії Президента України молодим спортсменам України з олімпійських видів спорту та їх тренерам:
- за перше місце на чемпіонатах Європи серед молоді (або у найближчій до дорослих віковій групі)  призначено АРУШАНЯНУ Еріку Борисовичу - чемпіону Європи 2021 року з боротьби вільної та  РІЖКО Тетяні Миколаївні - чемпіонці Європи 2021 року з боротьби вільної, у розмірі 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.   Їх тренери   КУБІШИН Віктор Іванович (тренер Арушаняна Е.Б.) та ПАВЛОВ Роман Валерійович  (тренер Ріжко Т.М.) отримають стипендію,  у розмірі 3 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; 
- за друге місце на чемпіонатах Європи серед молоді (або у найближчій до дорослих віковій групі) призначено ГАЛІНІЧЕВУ Максиму Олександровичу - срібному призеру чемпіонату Європи 2021 року у найближчій до дорослих віковій групі з боксу,  у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Його тренери  ДМИТРЕНКО Богдан Сергійович  та  ТРУТНЄВ Олександр Олександрович  теж отримають стипендії,  у розмірі 1.25 прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 
Стипендії Президента України  призначені  також трьом перспективним спортсменам Херсонщини  з олімпійських видів спорту за перше - третє місце на чемпіонатах світу або Європи серед юніорів (юніорок),  у розмірі 3 прожиткових мінімумов для працездатних осіб):  
 ГОРЄЛОВІЙ Марії Олександрівні - бронзовій призерці чемпіонату світу 2021 року серед юніорок з легкої атлетики; 
КЛІВЧУЦЬКІЙ Наталії Віталіївні - чемпіонці Європи 2021 року серед юніорок з боротьби вільної; 
СТЕПАНОВУ Олексію Євгеновичу - чемпіону Європи 2021 року серед юніорів з боксу.

Джерело: Сайт Презилента України


Фото:

Нашi партнери