Катерина Боднарчук: «Без поразки у першому ж бою на чемпіонаті світу не було б подальшого прогресу»

Напередодні Федерація боксу Херсонської області підбила підсумки 2021 року, і однією з головних героїнь поточного періоду за всіма критеріями стала 18-річна новокаховчанка Катерина Боднарчук, якій у 2021-му підкорилося немало досягнень, головне з яких - «бронза» європейської першості серед молоді. Про приємні відзнаки напередодні свят та про власні новорічні бажання Катерина розповіла в інтерв’ю прес-службі ФБУ.


 - Надзвичайно рада, що моя робота протягом року оцінюється на високому рівні і ми, боксери, відчуваємо дієву підтримку як з боку нашої обласної федерації боксу та її президента Олександра Олександровича Трутнєва, так і з боку ФБУ. Це, повірте, надихає працювати ще більше.

- Днями ти побувала на ще одній пишній церемонії нагородження - «Best in Kherson», де отримала диплом «Людина року»...

- ...Вперше була присутня на подібному заході. Не буду приховувати, що відвідати таку урочисту подію - теж дуже приємно. Очі горіли, відчула себе немов на врученні «Оскара» (сміється). Взагалі дипломів «Людина року» було чимало, вони вручалися у різних номінаціях. Але сам факт того, що до боксерів та їхніх досягнень прикута така велика увага мене особисто дуже тішить. Це надзвичайно мотивує і надає нам, спортсменам, додаткової енергії. Бо ж хочеться побувати на таких урочистих подіях і через рік!     
- Як ти сама для себе оцінюєш рік, що минає? Що в ньому вдалося, а що - ні?

- Звичайно, це один з найбільш продуктивних років за усю мою кар’єру. Пішли вгору мої особисті результати, поповнила свою скарбничку нагород дуже престижними медалями. Зрештою, виконала норматив майстра спорту, що також є показником прогресу. А все, гадаю, розпочалося з Молодіжного чемпіонату світу, де виступила не дуже вдало - не задався перший же бій, і я відразу вилетіла з турнірної сітки. Але це для мене був переломний момент, який дав мені можливість переосмислити свою підготовку. Після цього разом з тренерами ми зробили велику роботу над помилками. Яка, як показав чемпіонат Європи, пройшла недарма. 
- Саме бій на чемпіонаті світу хотіла б переграти, якщо б була в тебе така можливість?

- Ні, гадаю, що та поразка мені була потрібна, адже без неї не було б і подальшого поштовху. Після неї, зрештою, я стала сильнішою! А переграла б свій півфінальний поєдинок на чемпіонаті Європи, до якого не зовсім правильно налаштувалася в емоційному плані. Це коштувало мені місця у фіналі. Але все це - мій досвід. Далі стоїть завдання - рухатися далі і примножувати свої досягнення. 
- Попереду новорічні свята. Чи дозволиш собі відволіктися від важких тренувань?

- Скоріше за все, ні, адже попереду - новий важливий турнір: Чемпіонат України серед спортсменів до 22 років, до початку якого лишається менше місяця. Тож розслаблятися не слід - як в плані харчування, так і витрачання зайвої енергії. Звичайно, хочеться зустріти Новий рік у колі найрідніших - своєї сім’ї, своїх батьків. І далі - повертатися до тренувальної роботи. У мене великі плани на цей чемпіонат України, де я планую боротися за медаль і, можливо, далі відібратися на чемпіонат Європи. Все в моїх руках!

Пресслужба ФБУ


Фото:

Нашi партнери