На Вінниччині створили фільм про Ганну Балабанову

Вже третій рік поспіль відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області є ініціатором та замовником документальних фільмів про видатних спортивних особистостей регіону.

Так, два роки тому було знято фільм «Марія Гавриш – історія видатної української спортсменки (плавання)», а рік тому – «Фільм про Сергія Чернявського – срібного призера Олімпійських ігор з велоспорту».

Цьогоріч головною героїнею стрічки стала бронзова призерка XXVIII Олімпійських ігор 2004 року  в Афінах, заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, багаторазова чемпіонка та призерка етапів Кубку світу, срібна призерка Кубка світу 1994 року, чемпіонка Європи 2001, 2004 років, 30-разова чемпіонка України – Ганна Балабанова.

За визначні заслуги перед країною вона нагороджена орденом княгині Ольги  ІІІ ступеня. Зараз є тренером-наставником молодих спортсменів-веслувальників.

«Тренувати спортсменів набагато важче, - зізналася Ганна під час інтерв’ю, - оскільки дуже велика відповідальність лягає на плечі саме тренера. Тепер я це розумію, як ніколи. Бути спортсменкою було набагато легше».

З цією творчою роботою регіональне відділення планує взяти участь у Всеукраїнському конкурсі НОК  «Світ спорту-2022».

Нвгвдвємо, Ганна Балабанова  з 1991 по 2000 рік мешкала у Херсоні, представляла Херсонську область  на спортивних змаганнях,  Олімпійських іграх 1994 та 2000 року. 
Олімпійська гордість  Херсонщини.


Фото:

Нашi партнери