Першими серед українців відкрили Олімпійські ігри в Пекіні фігуристи

У п’ятницю, 4 лютого 2022 року українські спортсмени офіційно вступають у боротьбу на ХХІV  Олімпійських іграх-2022 у Пекіні.

Незважаючи на те, що відкриття Олімпіади-2022 відбудеться лише у п'ятницю, у Пекіні вже два дні відбуваються олімпійські старти. 


Зазначимо, що 4 лютого відбудуться змагання у фігурному катанні, матчі олімпійського дабл-міксту турніру з керлінгу та хокейного турніру серед жінок, але українці у цих дисциплінах не представлені.

Українці на Олімпіаді-2022

На Олімпіаді-2022 Україну представлять 45 спортсменів у 12 видах спорту. Але свої корективи вносить коронавірус. Майже щодня українські спортсмени отримують позитивні тести, тому невідомо, хто з них зможе протриматися до свого старту.
Великих надій на медалі в Україні не мають. На минулих зимових Іграх ми задовольнялися лише одним золотом. Шанси завоювати хоча б одну медаль не дуже високі. 
На церемонії відкриття Олімпійських ігор у Пекіні прапор України нестимуть два спортсмени – олімпійський чемпіон з фрістайлу Олександр Абраменко та срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова. 
Першими серед українців відкрили Олімпійські ігри фігуристи. 
Дебютне змагання, в якому стартували українські атлети, - командний турн 
р з фігурного катання. У цей старт на Олімпіаду відібралося лише 10 збірних, Україна - серед них. 
Командний турнір триває в два етапи. Перша його частина пройшла ще до церемонії відкриття Ігор-2022, а складалася з трьох елементів короткої програми у чоловіків, спортивних пар та танців на льоду. Продовжаться змагання уже в неділю, 6 лютого, стартом жінок в короткій програмі. А після того топ-5 команд за результатами пройдуть у довільну програму, де змагатимуться за медалі. 
За результатами кожного етапу змагань спортсмени приносять своїй збірній від 1 (останнє місце) до 10 (перше) очок. 
Збірна України втратила фігуриста Івана Шмуратка, який мав виступати в чоловічому одичному катанні, тож на командному турнірі виступала в неповному складі. І це суттєво вплинуло на будь-які шанси України поборотися за високі місця.
Як виступили українські фігуристи 
Чоловіки: Шмуратко - не стартував (хвороба) 
Саме чоловіки відкривали командний турнір, Іван Шмуратко виступити не зміг. Відповідно, Україна взагалі не отримала балів у цьому виді програми. 
Танці на льоду: Назарова / Нікітін 
Тож змагання для України розпочалися  уже з виступу танців на льоду - Максим Нікітін та Олександра Назарова за програму під пісню «Hit The Road Jack» набрали 64.08 бала, це 9-й  результат (2 бала). 
Вони змогли обійти представників Німеччини, зовсім трохи поступилися Грузії, Японії та Чехії. 
Спортивна пара: Голіченко / Даренський 
Артем Даренський та Софія Голіченко - дебютанти Олімпіади. І пара, яка виступить лише в командному турнірі (тобто на особисті старти вони не відібралися). За виступ у командному змаганні вони отримали 53.65 бала, це 9-й  результат (оскільки пара з Німеччини через коронавірус не виступала).
Відповідно, за результатами трьох видів короткої програми - Україна йде на 9-му місці, 4 очки в активі.
Загальна ситуація після трьох видів короткої програми 
Україна достроково втратила шанси потрапити у топ-5 та продовжити змагання у довільній програмі. Після трьох видів українці - дев'яті, 4 очки. На 5-му місці йде Італія - 18 очок (різниця в 14, що не відіграти).
Україна в жіночому катанні вестиме боротьбу з Німеччиною за дев'яте місце - 4 очки в українців проти 3 у німців (теж пропускали одну з дисциплін).
Боротьба за «золото» триває між США та ОКР - 28 та 26 балів після трьох видів відповідно. Американці виграли коротку програму в чоловіків та танцях на льоду, а перемогу в спортивних парах забрав Китай - третє місце, 21 очко.
Проміжна таблиця після трьох видів: 1. США - 28 очок, 2. ОКР - 26, 3. Китай - 21, 4. Японія - 20, 5. Італія - 18, 6. Канада - 16, 7. Грузія - 15, 8. Чехія - 12, 9. Україна - 4, 10. Німеччина - 3


Фото:

Нашi партнери